Stiri

Bestsellerul internaţional Drumul către libertate. Autobiografia unei refugiate din Coreea de Nord de Yeonmi Park, la Polirom

Drumul catre libertateÎn această săptămînă a apărut la Editura Polirom volumul devenit în scurt timp bestseller internaţional, Drumul către libertate, în traducerea Ioanei Aneci, disponibil în librării şi pe www.polirom.ro, în curînd şi în ediţie digitală.

Yeonmi Park îşi spune pentru prima oară povestea uluitoare, cu demnitate, curaj şi uneori cu umor. Drumul către libertate este o mărturie despre forţa spiritului uman şi despre riscurile pe care sîntem dispuşi să ni le asumăm ca să fim liberi.

Yeonmi Park s-a născut în 1993 în Hyesan, Coreea de Nord, şi a crescut crezînd că e normal să vadă cadavre în drum spre şcoală şi să fie atît de flămîndă, încît să mănînce plante sălbatice. A fost învăţată să nu-şi exprime niciodată părerile şi i s-a spus că „Iubitul Conducător” poate să-i citească gîndurile şi să o pedepsească pentru ele.

La vîrsta de 13 ani, după ce tatăl ei a fost condamnat la muncă silnică, Yeonmi şi familia ei au luat decizia disperată de a fugi din Coreea de Nord traversînd fluviul îngheţat Yalu în China, unde au căzut însă în mîinile traficanţilor de persoane. După aproape doi ani de captivitate într-o lume la fel de brutală şi de periculoasă ca aceea pe care o părăsiseră, Yeonmi şi mama ei şi-au riscat din nou viaţa, străbătînd deşertul Gobi şi orientîndu-se după stele în drumul lor spre libertate.

În prezent, Yeonmi Park locuieşte la Seul, Coreea de Sud, dar călătoreşte în întreaga lume ca activistă pentru drepturile omului. Mai multe informaţii pe pagina de Facebook a autoarei.

„Realistă şi cutremurătoare.” (The Observer)

„O carte elocventă, dureros de sinceră, ce înfăţişează dificultăţile multor nord-coreeni.” (Kirkus Reviews)

Puteţi citi un interviu recent cu Yeonmi Park în The Guardian.

Discursul emoţionant a lui Yeonmi Park la Summit-ul One Young World 2014, din Dublin, aici.

  • Sînt extrem de recunoscătoare pentru două lucruri: că m-am născut în Coreea de Nord şi că am scăpat din Coreea de Nord.” (Yeonmi Park)
  • „Una dintre cele mai cumplite poveşti pe care le-am citit vreodată. O carte ce te face să fii recunoscător pentru libertatea pe care nu ai obţinut-o niciodată prin luptă.” (The Bookseller)

Articole similare

„Visul numărul 9 “ de David Mitchell – lansare de carte, joi, 19 aprilie 2018

Jovi Ene

Evenimente organizate cu ocazia Zilei Internaționale de Comemorare a Victimelor Holocaustului

Jovi Ene

Concurs: Câștigă una dintre cele trei cărți ”Gorbaciov. Viata si epoca lui”, de William Taubman! – ÎNCHEIAT

Jovi Ene

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult