Stiri

Aparitia romanului gothic bazat pe cronici medievale „…Si la sfarsit a mai ramas cosmarul”

…Şi la sfârşit a mai rămas coşmarul, de Oliviu Crâznic
BAZAT PE CRONICI MEDIEVALE
Premiul I pt. Cel mai bun roman la Concursul Naţional de Literatură Visul 2010
Locul I în topul cititorilor Agenţiei de carte la secţiunea Proză românească
Nr. pg.: 384; Preţ: 29 lei (sau cu reducere de pe net):
Editura Vremea, Colecţia Roşu şi Negru
Lansat: Târgul de carte Bookfest 2010; Invitaţi speciali: Silvia Colfescu, editor, Horia Ursu şi Michael Haulica, scriitori
Vampirism… dragoste… moarte… şi ceva mai Rău.

Întunericul coboară peste tânărul nobil Arthur de Seragens şi peste ceilalţi invitaţi la nunta frumoase marchize Josephine, când urmele stranii găsite lângă mormintele deschise se dovedesc a fi lăsate de cineva din castel… Doar că lucrurile nu sunt atât de simple. Şi în momentul în care cei mai puternici dintre supravieţuitori încheie un pact periculos pentru a descoperi agresorul, lucrurile o iau razna, căci în lumina fumegândă a torţelor, Arthur, încercând disperat să îşi salveze iubita, pe superba Adrianna de Valois, face o descoperire cutremurătoare: în Castelul Ultimelor Turnuri şi pentru cei blestemaţi sau îndrăgostiţi, dimineaţa nu vine niciodată….

“…Şi la sfârşit a mai rămas coşmarul este un adevărat roman gothic, un text executat cu măiestrie, respectând la sânge (!) normele genului, este rezultatul unei intense munci de documentare şi-a unei foarte bune cunoaşteri a temei… Poveste trepidantă, cu multe întorsături de situaţie, cu fiori, cu fantome, vârcolaci, incubi, cu tot ce trebuie şi acolo unde trebuie… Şi ca şi când nu ar fi fost de ajuns, autorul alege să ne ofere o Postfaţă extinsă pe vreo sută de pagini, un adevărat tratat de mistică şi supranatural, în care elementele romanului sunt disecate, prezentate în amănunt, cu influenţe şi surse de inspiraţie, cu argumente solide şi, cel mai important, cu har.”

Mircea Pricajan, Momentul Walpole în literatura română, Revista Familia, nr. 7-8/2010.

“Ca nume propuse pentru viitor, Clubul de Proză l-a avut invitat pe Oliviu Crâznic, al cărui roman aduce un omagiu goticului american şi englez, adăugând însă uşoare modernizări, prin răsturnările de situaţie. Apreciat de către Horia Tabacu drept „un manuscris care te fură.””

Luceafărul de dimineaţă, nr. 43/2010

“El autor Oliviu Craznic de Rumania, publicó en el año 2010 una novela de vampiros que ganó el Premio Nacional de Literatura Visul (El Sueño). La novela se titula (…Y al final la pesadilla sobrevivió). La novela, narrada en un escenario histórico, cuenta la historia del noble Arthur de Seragens, que asiste a una boda en un castillo en el que se ve atrapado en una red de locura y crímenes, a medida que los invitados mueren a su alrededor, asesinados por un enemigo inhumano.”

–      Wikipedia, Vampiros en la literatura (Spanish Version)

Articole similare

Filmele de animație ale anului vin la Anim’est, în secțiunea Mozaic

Jovi Ene

Noutățile editurii Nemi pentru copii la Gaudeamus 2017

Jovi Ene

Lansare de carte: Circumstantiale, de Christian Craciun

Codrut

3 comments

sorana 29 decembrie 2010 at 15:09

un roman fascinant oliviu craznic un nume de retinut felicitari

Reply
A.T. 4 ianuarie 2011 at 09:14

Am auzit multe despre cartea asta, din pacate in libraria Eminescu mi s-a spus ca e sold-out, nici la Diverta n-o aveau. Cred ca am sa o comand de pe site-ul Editurii, dar autorul ar trebui sa dea un nou tiraj acum cat se vorbeste de ea, ca nu toata lumea are net-ul la dispozitie. Oricum – felicitari pentru abordarea acestui gen.

Reply
Tiberiu 25 ianuarie 2011 at 23:05

Excelenta, clar de valoare universala!

Reply

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult