Stiri

Ana Ularu, noul rockstar al Berlinalei

Ana Ularu este unul dintre cei mai buni 10 actori tineri din Europa. “Legenda” cinematografiei John Hurt i-a înmânat zilele trecute trofeul Shooting Stars, la Festivalul Internațional de Film de la Berlin, într-una din cele mai aspiraționale seri de gală pentru tinerii actori din industria cinematografică europeană. În sala din Berlinale Palast se afla și controversatul actor Billy Bob Thornton, fostul soț al Angelinei Jolie, care i-a aplaudat minute în șir pe cei 10 actori selectați în prestigiosul program Shooting Stars în 2012.

Poate că deja am spus de prea multe ori ceva axiomatic: a fost o experiență superbă! Dar adevărata stare se insinuează abia acum, când bagajele sunt gata. Dorul de nebunia, ritmul, energia și frumusețea unei perioade unice și senzația de mulțumire și recunoștință. Pentru că asta mi s-a oferit, a declarat Ana Ularu despre experiența ei în programul care a lansat carierele internaționale unor nume precum Daniel Craig sau Rachel Weisz.

Juriul Shooting Stars a ales-o pe Ana pentru că “în Periferic, Ularu nu numai că duce pe umeri întreaga poveste, dar o face cu magnetism, complexitate și dă credibilitate unui personaj dificil. Dură și în acelasi timp vulnerabilă, Ana are o prezență fizică uluitoare și, în același timp, adaptabilă. La ea, ochii sunt într-adevăr o oglindă a sufletului. “

Alături de Ana, au mai primit trofeul Shooting Stars: Adèle Haenel (Franța), Anna Maria Mühe (Germania), Antonia Campbell-Hughes (Irlanda), Hilmar Guðjónsson (Islanda), Isabella Ragonese (Italia), Jakub Gierszał (Polonia), Bill Skarsgård (Suedia), Max Hubacher (Elveția) și Riz Ahmed (Marea Britanie).

Tinerii, selectați de un juriu format din profesioniști ai industriei mondiale de film, au intrat într-un program intensiv de 3 zile (11-13 februarie) în care au avut întâlniri cu directori de casting, producători și regizori, un workshop cu agenți internaționali, ședințe foto, o conferință de presă internațională, totul culminând cu ceremonia de decernare a Premiilor Shooting Stars în cadrul Festivalului de Film de la Berlin, luni seara.

Pe covorul roșu, Ana a purtat rochia “Lexy” maxi, din colecția de primăvară-vară 2012 a Mariei Lucia Hohan. Amintind de clasicele siluete antice, dar având o abordare modernă, “Lexy” este o rochie cu spatele aproape gol, parțial acoperit de tulle invizibil nude, creată dintr-un fluid tulle de mătase roz-zmeură, drapată și plisată. Multe din rochiile Mariei Lucia Hohan au fost deja alese de celebrități din lumea internațională a filmului. Ținutele sunt preferate la Cannes sau la Hollywood pentru croiurile simple și delicatețea culorilor, decalate pe țesături fine și fragile, și primesc mereu cele mai bune cronici din partea presei de specialitate. În același spirit, Ana nu a ales brandurile internaționale propuse de organizatori, ci a purtat pantofi creați de designerul Mihai Albu.

Ana Ularu are 26 de ani și este absolventă a Universitătii de Artă Teatrală si Cinematografică. De la 8 ani joacă în filme de lung și scurtmetraj, piese de teatru și seriale TV. Pentru rolul din Periferic (regia: Bogdan Apetri), Ana a primit Premiul pentru Cea mai bună actrită la Festivalul de Film de la Salonic și trofeul Boccalino – Premiul Criticii Elveţiene pentru Cea mai bună actriţă, în cadrul Festivalului Internaţional de Film de la Locarno. De remarcat producții ca Turkey Girl, un scurtmetraj realizat de Cristian Mungiu și inclus în proiectul internaţional Lost and Found, Italiencele (regia: Napoleon Helmis), Hârtia va fi albastră (regia: Radu Muntean) și Youth Without Youth (regia: Francis Ford Coppola).

Ajuns la a 15-a ediţie, programul Shooting Stars este organizat de European Film Promotion (EFP) în colaborare cu organizaţiile membre ale EFP printre care se numără şi Asociaţia pentru Promovarea Filmului Românesc (Romanian Film Promotion). Shooting Stars este sprijinit de Programul MEDIA al Uniunii Europene și are ca scop promovarea pe plan internaţional a celor mai talentaţi tineri actori europeni, cărora le facilitează întâlnirea cu membri importanţi ai industriei cinematografice (agenți, directori de casting, actori consacraţi, regizori, producători de renume).

Articole similare

Câteva știri din lumea filmului românesc (26 ianuarie – 1 februarie 2015)

Jovi Ene

Semnal TV filme: weekend 14-16 ianuarie 2011

Delia Marc

„Profesorul de vioară” – un film necesar pentru Brazilia

Jovi Ene

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult