Stiri

AG Weinberger, sa ascultam!!!

Desi profilul acestui blog este dedicat FILMULUI si CARTII, poate nu este rau sa ne inbogatim spiritul aplecandu-ne putin si asupra altui ACT de CULTURA, muzica de calitate. De aceea, va informez ca:

In data de 14 ianuarie 2010, joi, pe TVR1 la ora 00:10 se va difuza concertul ‘Interzis FM – vezi muzici ce nu auzi la radio’ , al lui A.G. Weinberger,  care a fost inregistrat la Hard Rock Caffe din Bucuresti in 16 septembrie 2009. 

Conform Wikipedia,

„Attila Weinberger (cunoscut sub numele de scenă AG Weinberger) (n. 30 august 1965, Oradea) este un muzician promotor al blues-ului american în România, chitarist, cântăreţ, producător şi realizator de emisiuni radio.

Attila Weinberger a făcut la mijlocul anilor optzeci trecerea de la chitarist rock la chitarist de blues, promovând de atunci acest gen muzical. În 1986 îşi începe cariera de solist blues, înfiinţând împreună cu Harry Tavitian (pian), Corneliu Stroe (baterie) şi Cătălin Rotaru (chitară bas) prima formaţie de blues din România – Transylvanian Blues Community. Ignorând cenzura regimului comunist, cei patru reuşesc să efectueze turnee în ţară, unde datorită faptului că nu făceau parte din cultura promovată de stat, au umplut sălile de concerte.

După 1990, Weinberger este invitat în turnee în Germania, Elveţia, Israel, Turcia, Ungaria (unde în 1992 cântă în deschiderea concertului susţinut de renumitul chitarist Al Di Meola). În 1991, îşi înfiinţează propria sa formaţie de blues – Weinberger Blues Machine. Lansează primul album de blues din România – Good Morning, Mr. Blues (1996), urmat în 1997 de Standard Weinberger. Concertul de lansare al acestui album a fost televizat şi a avut meritul de a scoate blues-ul din underground, oferindu-l publicului larg. Totodată, albumul din 1997 a obţinut premiul Cel mai bun disc de jazz al anului 1997. Tot în 1997, Weinberger cântă în Piaţa Universităţii cu ocazia vizitei preşedintelui S.U.A., Bill Clinton. Ca În continuare, muzicianul va produce şi prezenta două emisiuni radio săptămânale, la posturile Radio România Tineret şi Radio Contact. În 1998, înfiinţează fundaţia BlueSylvania şi concertează în cadrul festivalului Bluestock din Memphis, Tennessee. La finalul anului 1999, Weiberger îşi lansează cel de-al treilea album Transylvania Avenue.
În iulie 2006, Weinberger îşi lansează albumul cu numărul patru, Nashville Calling, o premieră pentru piaţa muzicală din România: este primul album de blues al unui artist român înregistrat şi produs în totalitate în S.U.A.”

Puteti asculta cateva dintre piesele interpretate de AGWeinberger la adresa urmatoare:

http://www.reverbnation.com/tunepak/artist_470634

Si va recomand sa vizitati si  urmatoarele situri, in speranta ca veti aprecia eforturile unui om de cultura si veti iubi muzica pe care o face cu talent, pasiune si daruire:

http://www.agweinberger.com/

www.reverbnation.com/agweinberger

www.myspace.com/agweinberger

www.sonicbids.com/agweinberger

http://www.bigfootrecords.net/

Articole similare

Câteva știri din lumea culturală românească (4 – 10 aprilie 2016)

Jovi Ene

Concurs: Câștigă una dintre cele trei cărți de la Editura Polirom! – ÎNCHEIAT!

Jovi Ene

Câteva știri din lumea filmului românesc (16 – 22 februarie 2015)

Jovi Ene

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult