Prin blogosfera cinefila Recomandat

Prin blogosfera cinefila (31 martie – 6 aprilie 2014)

prin-blogosfera-cinefila-A aparut un nou film cu Supereroi, ”Captain America: The Winter Soldier”. Pe langa recenziile pozitive de la fani, gasim si recenzii negative, de la cei care nu apreciaza genul sau, de ce nu, de la oameni impartiali, care vad adevarata fata a unul film. De data aceasta, pe blogul Cinefilul anonim: ”Filmul e prost si plictisitor. De ce? E simplu, scenariul e groaznic. Se vrea mult mai intunecat decat ce a facut Marvel pana acum si esueaza lamentabil. Are elemente previzibile ( twist-urile prin care scenariul voia sa socheze spectatorul pot fi ghicite cu usurinta de la prima vizionare a trailerului ), momentele dramatice sunt penibile ( sacrificiile pe care le savarseste Capitanul Multi Muschi Minte Putina sunt de toata jena ). Pentru mine, nivelul productiilor Marvel scade cu fiecare film pe care il fac. Nici nu mai tin minte ultimul film cu super-eroii din universul Marvel.”

-Pe blogul Marele Ecran, Ad ne vorbește despre un film foarte interesant, Joia neagră: ”Joia neagră vorbeşte despre un prim pas crucial făcut de Polonia împotriva regimului sovietic. Undeva între un documentar care foloseşte imagini autentice de la evenimentele din Gdynia şi o reconstituire dramatică a celor întâmplate, filmul deschide în mod convingător o perspectivă asupra revoltelor despre care s-a discutat prea puţin pe peliculă. (Şi care sunt interesant de rememorat mai ales acum, când Rusia pare să aibă din nou poftă să îşi extindă tentaculele cu iz sovietic peste graniţe.) ”

Noah poster-Despre Noah scrie si Ionut Mares pe Ziarul Metropolis: O discuţie despre cât de fidel este „Noah”/”Noe” faţă de baza de inspiraţie ar fi sterilă şi nefolositoare (chiar dacă nu este lipsită de interes o chestionare a corectitudinii politice flagrante pe care o afişează filmul). Aventura biblică a lui Noe nu trebuie privită, în acest caz, decât ca o altă sursă pentru şefii marilor studiouri de a produce un nou blockbuster 3D cu scopul de a-şi spori încasările. Mai benefică este încercarea de a identifica eventuale valenţe cinematografice demne de reţinut în acest nou film al lui Aronofsky  (scenariul este scris împreună cu Ari Handel, autor al povestirii care a inspirat „The Fountain”). La o privire lucidă, filmul este însă un rateu, care ar fi putut fi semnat de oricare regizor necunoscut de la Hollywood.”

Recenzii filme pe Filme-carti.ro în această săptămână:

Filth(2013) – Festivalul Internațional de Film București 2014

Tarzan(2013)

A Long Way Down(2014)

Gala de premiere B-IFF 2014

Articole similare

Prin blogosfera literara (29 aprilie – 5 mai 2013)

Dan Romascanu

Predicţii Filme-carti.ro câştigători Oscar 2012: dialog

Jovi Ene

Un singur cer deasupra lor, de Ruxandra Cesereanu

Jovi Ene

Leave a Comment

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult