Prin blogosfera cinefila Recomandat

Prin blogosfera cinefilă (20 – 26 octombrie 2014)

prin-blogosfera-cinefila-Pe Emmerdeur.ro, continua ”Octombrie e special”, cu articole foarte bune, cu imagini sugestive. E o placere sa urmaresti articolele din aceasta luna de pe blogul lui Bogdan, putem descoperi multe filme ce merita vazute. Iata unul dintre ele, Les valseuses, de Bertrand Blier: ”Les valseuses (cele care dansează vals, coaiele) a fost filmul cu care Blier s-a lansat în sunete de fanfară. Un libertinaj sexual, replici tăioase, banalizarea sexului şi a emoţiilor. Blier e un sensibil, însă. Crema asta de motive neortodoxe îi trădează luciditatea. La începuturi, se foloseşte de doi actori cosmici: Gérard Depardieu şi Patrick Dewaere (Les valsesuses, Préparez vos mouchoirs – în varianta duo), imagini-mit ale marginalizaţilor simpatici. Femeia (Miou-Miou) e redusă la un vagin vorbitor. Vaginul uneori moare: Jeanne Moreau se împuşcă în pizdă, luându-şi adio definitiv de la ziua în care a mâncat stridii, şi-a luat haine de la Monoprix şi a avut parte de un partouze în camera de hotel (da, sună ca un fel de rezoluţie ultimă). E ironic, dar e felul lui Blier de a vorbi despre uniformizare, despre aparenta fericire.”

SerenaAdina Chitu scrie pe blogul sau despre Serena (2014), un nou film cu preferata mea, Jennifer Lawrence: ”Jennifer Lawrence nu mă convinge întru-totul de nebunia sa, declicul care o transformă e un pic cam forțat, însă dacă luam în considerare referințele din trecutul său începem să-i înțelegem slăbiciunile. Ana Ularu are un rol simpluț, nu impresionează, nici n-ar avea cum, dar își face bine treaba, important e că a jucat alături de acești america’s sweethearts. Regia semnată de Sussanne Bier este destul de interesantă, modalitatea de filmare are un ritm la fel de interesant, ușor imprevizibil pe alocuri, apar zoom-uri bruște cam cum vedem la Trier, blonda sosită în vârf de munte sună a ceva cunoscut. Scenografia însă are pe alocuri un aer ușor artificial. All in all este un film care te ține în priză, care îți livrează o poveste tragică, dură, rigidă ca o scoarță de copac și asta-i bine.”

-Tot despre Serena scrie si Angela la Cineamator.ro: ”Cu nume venite din mai multe medii, distributia pare sa completeze cu convingere o lista calitativa cu interpretari poate prea scurte, dar perfecte. Si Jennifer pare sa se descurce teribil de bine cu jocul sotiei maniacale, suferinde si cinice. Cu o abordare a crimei ce aminteste de peisajele noroioase din “The Killer Inside Me” sau despre nebunia injumatatita din “Bonnie and Clyde” se poate discuta despre “Serena” ca o productie a compromisurilor. Dar ascunse unde trebuie pentru a genera o drama jucata frumoasa, gandita si scrisa pentru personaje ambitioase.”

Recenzii filme pe Filme-cărți.ro în această săptămână:

Cuscrii(2014)

Serena(2014)

English Vinglish(2014)

Articole similare

Murder, My Sweet (1944)

Jovi Ene

România în 7 gesturi, de Radu Paraschivescu

Jovi Ene

Prin blogosfera cinefila (12 – 18 martie 2012)

Jovi Ene

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult