Indignari saptamanale Recomandat

Simona Halep ne-a fost confiscată!

TENNIS - INTERNATIONAUX DE FRANCE 2014Cei care îmi sunt prieteni știu pasiunea mea pentru tenis, mai ales pentru tenisul românesc. Cei care mă cunosc știu că urmăresc multe meciuri de tenis, deși este plictisitor pentru unii, știu că m-am trezit deseori noaptea pentru a vedea un meci al Simonei sau Soranei (iar nopțile mele de la Australian Open au determinat discuții până și în familie!). Cei care mă cunosc știu că o urmăresc săptămânal pe Simona Halep de peste doi ani, de la acel parcurs până în sferturi de la Doha din 2012.

Senzația serii de ieri și a zilei de azi este că Simona Halep ne-a fost confiscată, nouă, adevăraților fani! Dacă pe prieteni îi putem pe undeva înțelege (deși noi le-am tot repetat că fata asta e cu adevărat bună!), pe politicieni, pe ziariști, pe anteniști sau gâdiști, pe Ponta sau pe Mircea Badea, pe cei care împânzesc Facebook-ul deși nu au văzut niciun meci îmi e imposibil să îi simpatizez.

Un cititor al blogului nostru a scris următoarele gânduri, care sintetizează perfect ceea ce simt adevărații fani:

”Nu ştiu dacă voi simţiţi aşa, eu însă n-o să mă ascund şi recunosc, chiar dacă sentimentul e destul de urât: am senzaţia că, în ultimele zile, o hoardă de sălbatici au tăbărât asupra noastră şi „ne-o fură” pe Simona. Repet, nu-i frumos ce scriu acum, ştiu, dar…

Ideea e că eu, asemenea vouă, m-am trezit anul trecut şi anul ăsta în toate nopţile în care era necesar, chiorându-mă pe stream-uri fluctuante, pentru a vedea cu pumnii strânşi orice meci al Simonei (şi nu numai al ei). Ne-am bucurat, am vorbit, ne-am supărat, mă rog. Creaserăm împreună un fel de „Simona noastră” şi era bine. În perioada din urmă, dar mai ales anul trecut, puteam să urlu pe stradă, îmbrăcat în cocostârc, numele Simonei Halep şi mai nimeni nu l-ar fi reţinut.

Nu mai pomenesc de discuţiile pe care încercam să le am anul trecut cu colegii de serviciu, dar vă spun doar că în timpul atât de recentului turneu de la Madrid, mă străduiam să le zic unora că se-ntâmplă ceva important, dar eram privit ca un lunatic (noroc că nu-şi permiteau să mă şi jignească pentru entuziasmul meu desfăşurat). Ei, acum, aceiaşi oameni stau şi discută pe holuri, aprins, la câteva ţigări prelungite despre „miracolul Halep”.

Toţi, fără excepţie, trântesc cu aere de cunoscători citate penibile din presa românească, fără a avea habar de parcursul real al Simonei din ultimul an (aproape toţi o văzuseră pe Simona pentru prima oară în semifinala de ieri). Şi n-am mai simţit niciodată o asemenea furie, scuzaţi-mă. Sunt contrazis cu aere deştepte, mi se dă ca argument faptul că „aşa a spus ziaristul X sau Z, ce, crezi că ştii mai multe decât el?”, mi se explică scheme de joc… Mda.

Sper să fiu iertat, dar am scris toate astea ca un soi de debuşeu. Aveam nevoie. Dacă mă apuc să mai vorbesc şi de politicienii care şi-au descoperit brusc pasiunile tenisistice de-o viaţă, şi de diverşi trepăduşi de televiziune, şi de-o mulţime de „ziarişti” făcuţi pe bandă rulantă, atunci chiar m-apucă pandaliile.

Închei cu amărăciune, dar şi cumva distrat de propria-mi senzaţie: după semifinală, Simona ne-a fost confiscată, fraţilor!

La final, spun doar atât, parafrazând ceva ce am văzut pe un alt blog: victoriile ei sunt doar ale ei, nu ale noastre!

328529

Articole similare

Adelina, ne-ai electrizat pe deplin!

Codrut

Sharuiala finală

Codrut

Alăptarea în mass-media valahă

Codrut

5 comments

Adrian Vandras 7 iunie 2014 at 03:15

“Simona Halep ne-a fost confiscată!” vs. “victoriile ei sunt doar ale ei, nu ale noastre!”. Titlul se contrazice cu concluzia.

Ce pot sa spun, decat ca pana acum 10 minute eram complet de acord cu ce ai scris. La fel simteam si eu. Dar mi-am dat seama cat de mult gresesc. Cum? http://www.treizecizero.ro/news/noaptea-de-dinainte-de-finala-despre-imn-romanisme-dreptul-simonei-la-spatiu-si-despre-ce-conteaza-cu-adevarat

Reply
Jovi 7 iunie 2014 at 08:41

Nu e tocmai în contradicție, doar aparent.
În rest, impecabil articolul celor de la treizecizero.ro, pe care îi citesc de câțiva ani. Bine doar că Adrian nu vede ce se întâmplă pe ecranele televiziunilor noastre, perfect că nu vede nici Simona.

Reply
Ioana 7 iunie 2014 at 16:40

Foarte bine punctat Jovi.

Reply
O, Cosmin 7 iunie 2014 at 23:31

Acelasi sentiment l-am simtit si eu in cazul Oltchim-ului. Frustrarea a crescut atunci cand a “trebuit” sa joace la Bucuresti finala CL pentru “vaga banuiala” ca politicienilor le era “incomod” sa se deplaseze pana la Valcea pentru fotografii.

Cu Halep lucrurile stau cam la fel. Astazi am auzit pe cineva la radio spunand ca Sharapova a batut-o pe Halep la Rolland Garros pentru ca are sanii mai mici si ca succesul Simonei este legat de aceea celebra operatie. Ce poti sa mai zici ?!!!

Guvernul se lauda ca a ajutat tenisul cu o suma de 250 000 de euro pentru a se organiza un turneu la Bucuresti, dar numai cei care astazi sunt fani peste noapte ai lui Halep nu stiu ca intr-un turneu serios, cu banii aia abia poti plati jucatorii pentru accederea in turul 2 :))

Reply
codrut 9 iunie 2014 at 17:36

D-aia imi pare tare bine ca incepe Campionatul MOndial de Fotbal unde Romania nu este deloc reprezentata caci altfel, haolica, ce ar fi fost!

Reply

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult