Indignari saptamanale

Indignata pana la cer!!!

M-am urcat in Metrou la statia Aurel Vlaicu. In fata mea, pe banca, o matahala de “bodyguard de vagon”. Ceafa groasa, lat cat usa, dezleaga relaxat cuvinte incrucisate si molfaie “guma” cu gura dizratios deschisa…
Urmatoarea statie – Piata Aviatorilor.

Ipochimenul isi salta lenes de pe banca kilogramele de muschi si osanza, isi leagana la brau instrumentele de lupta din dotare, isi etaleaza inscriptia SCORSEZE (Doamne pazeste … ce a ajuns bietul Scorsese :) ) de pe spatele lat cat o banchiza in deriva, impatureste cu grija ziarul cu careul de cuvinte incrucisate si il fixeaza intr-o crapatura dintre plafonul vagonului si peretele lateral. Pasagerii – putini la acea ora – ii privesc uimiti manevrele de etalare a foilor de ziar, pe melamina vagonului de metrou.

Credeam ca in sfarsit, isi va intra in paine si va veghea urcarea calatorilor in statie.

As! Are alta treaba… Spre el vine leganat, din celalalt capat al vagonului, un frate geaman – sau cel putin asa parea a fi… Un alt angajat din tagma Scorseze :) Si s-au pus nitel la trancaneala, pret de inca o statie.

Apoi, la Piata Victoriei, parasit de colegul sau, eroul acestei istorisiri, obosit de efortul de a sta in picioare prêt de cateva minute, s-a raschirat din nou pe banca, dupa ce – bineinteles, si-a recuperat ziarul din fanta in care il inghesuise.

Munca grea

Am iesit din vagonul de metrou la statia Romana, am urcat primul rand de scari si peste cine dau eu ? Peste alti doi « Scorseze Boys », langa automatul de cafea, inghesuind intre ei o pipita, ea chizatind si ei hahaind… Grea munca de veghe in lanul de secara… pardon – la linistea metroului :)

Stati, ca nu s-a terminat. Trec de barele de iesire ca sa ma indrept spre scara rulanta si in fata mea, pazind un chiosc de presa inchis, alti trei falnici « Scorseze Boys » stau de vorba, nepasatori si detasati de mediul ostil pe care sunt angajati sa-l vegheze.

Deci, una peste alta, in mai putin de 10 minute am dat peste 7 (sapte) « Scorseze Boys », tineri si vanjosi, bugetari, angajati ai METROREX, spetiti de munca grea si plina de raspundere.

Si astia vor sa faca greva !

Si aia vor sa-mi taie mie din pensia amarata !

Articole similare

Eveniment special la TIFF Sibiu 2011 – Concert Goran Bregovic

Delia Marc

Teatru: Lettice & Lovage, de Peter Shaffer, la Teatrul Arte dell’Anima

Delia Marc

Fiecare este suspect! – ”Pierdută în așteptare”, de Gytha Lodge

Delia Marc

2 comments

filip 11 august 2015 at 11:10

buna ziua.sunt un agent de paza de la metrou.

Reply
filip 11 august 2015 at 11:13

imi cer scuze eu personal pentru atitudinea necorespunzatoare a colegilor mei.majoritatea incercam sa ne facem datoria.

Reply

Leave a Comment

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult