Impresii de calatorie

Vechi arhitecturi traditionale pe teritoriul Romaniei

Citind articolul aparut in Evenimentul Zilei despre arhitecta Silvia Demeter, care ridica din ruine casele sasesti, am tinut sa aduc pe aceasta pagina atasamentul meu pentru Comuna Cristian de langa Brasov.

O asezare superba, presarata cu vechi case traditionale sasesti, dintre care unele sunt declarate monumente istorice. Pentru contrast, in finalul clipului am prezentat o mizerabila cladire din timpul “Epocii de Aur”, un camin de nefamilisti abandonat 🙂

Merita din plin, inainte de a ne bucura de frumusetea oraselor si satelor europene, sa acordam ceva din timpul vacantelor noastre si vechilor asezari de pe cuprinsul Romaniei.

Articole similare

Taken 3 (2014)

Delia Marc

Semnal TV filme: weekend 4-6 martie 2011

Delia Marc

Semnal TV filme: weekend 6 – 8 mai 2011

Delia Marc

2 comments

Cristian F 12 octombrie 2010 at 20:23

Am fost prin comuna Cristian in 1972(am lucrat in Brasov 3 luni 3 zile si 3 ore) si era si atunci destul de frumos.
Dar ce vreau sa spun este ca in multe zone ale tarii noastre (inclusiv in Bihor ,unde locuiesc) sunt inca multe costructii cu arhitectura din secolele trecute si care sunt necunoscute publicului larg.

Reply
Delia Marc 12 octombrie 2010 at 21:35

1. va recomand: http://www.monumenteromania.ro/ bine structurat si bogat documentat!
2. „3 luni 3 zile si 3 ore” 🙂 – titlu de film 🙂

Reply

Leave a Comment

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult