Filme Filme americane

Viva Las Vegas (1964)

Viva Las Vegas (1964) – Dragoste la Las Vegas
Regia: George Sidney
Actori: Elvis Presley, Ann-Margret, Cesare Danova

Filmele lui Elvis nu au intrunit niciodata standardele inalte ale criticilor si probabil nici nu au avut aceasta pretentie. Dar pentru fanii muzicii rock’n’roll in general si pentru fanii lui Elvis in special, acestea sunt inca un moment splendid de a-l urmari si de a-i asculta muzica. Aici ma alatur lor pentru ca mi-a placut intotdeauna melodiile sale si a fost o placere sa ii urmaresc filmele, incepand cu “Girl Happy”.

Viva Las Vegas

Asa cum sugereaza si titlul, actiunea se petrece la Las Vegas, in ajunul uneia dintre cele mai importante curse de raliu ce se tinea in imprejurimi. Lucky Jackson (Elvis), un cunoscut pilot de curse, ar dori sa participe si el, dar trebuie ca in cel mai scurt timp sa stranga banii necesari, mai cu seama ca are un contracandidat celebru in Europa, contele Mancini.

Intalnirea cu Rusty (o provocatoare Ann-Margret) este decisiva, pentru ca, avand ajutorul ei, chiar distant, poate invinge orice obstacol: gaseste banii, castiga cursa si inima ei. Melodiile din film sunt din cele mai frumoase, incepand cu “Viva Las Vegas”. Elvis, este clar, nu este un actor innascut, poate nici prea talentat, dar are avantajul muzicii si a faptului ca toate ii vin natural: dupa cum stim, viata lui din momentul castigarii celebritatii pana spre sfarsitul vietii s-a petrecut numai in cercuri inalte, numai in locuri de lux, inconjurat de masini si femei frumoase. Astfel, tot ce se intampla in film nu ii este deloc strain si se misca natural intr-un mediu cunoscut.

Mai jos si cateva melodii din film.

Nota 7/10

Articole similare

The Jungle Book (2016) – Cartea junglei

Mihaela

De ce triumfă generaliștii într-o lume specializată: ”Range”, de David Epstein

Jovi Ene

Despre bunătate: ”Sonata Gustav”, de Rose Tremain

Jovi Ene

Leave a Comment

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult