Filme Recomandat

The Hunter (2011)

The Hunter (2011) – Vanatorul
Regia: Daniel Nettheim
Distributia: Willem Dafoe, Sam Neill, Morgana Davies

Am urmarit acest film la recomandarea prietenilor din blogosfera, care, daca nu i-au acordat nota maxima acestui film, cel putin i-au laudat peisajele in care se desfasoara actiunea. Nici subiectul nu lasa de dorit, fiind o incursiune a unui singur om pe taramurile superbe ale Australiei in cautarea unui animal disparut de peste 50 de ani, dar care se spera ca mai exista: tigrul tasmanian. Din nefericire, cel putin din punctul meu de vedere, filmul a fost lipsit tocmai de ingredientele de care avea nevoie, si anume misterul, aventura si o actiune consistenta. Dar sa nu anticipam (:D).

Un mercenar este angajat de o companie necunoscuta pentru a pleca in Australia pe urmele tigrului tasmanian, un mamifer despre care se stie ca a disparut ca specie din anii ’30 ai secolului trecut, dar ultimele stiri din zona spun ca un exemplar (sau mai multe?) a supravietuit si este dorit in nu-stiu-ce experiment. Martin (Willem Dafoe) pleaca spre zona, neinsotit, fiind obisnuit sa ia orice incercare in propriile maine, pentru ca astfel se organizeaza mai bine. Mai departe, la ferma familiei Armstrong si prin imprejurimi, isi desfasoara activitatea de atragere a animalului „disparut” in capcanele puse cu migala, dar ajunge si in dizgratia localnicilor si a unei adevarate retele de braconieri.

Filmul nu are consistenta, pentru mine nici actiunea (care se dorea antrenanta, dar este plictisitoare), nici motivele ascunse ale cautarii unui animal disparut nu mi-au fost deloc pe plan. Dar, filmul merita cel putin pentru doua lucruri: 1. Peisajele superbe ale Australiei (filmul a fost realizat chiar in locatiile despre care se discuta, in Tasmania), care au adus o imagine superba, care poate atrage orice cinefil. 2. Atractia adusa de un animal disparut, multe dintre cele discutate despre tigrul tasmanian fiind chiar reale. Atat de mare a fost interesul meu pentru subiect, incat imediat dupa terminarea filmului am cautat date despre acesta si am gasit lucruri interesante, precum:

„A fost considerat cel mai mare carnivor marsupial, insa in prezent se crede ca ar fi disparut. In ciuda asemanarilor cu un canid, cum ar lupul (mai ales ca stil de viata), tigrul tasmanian era extrem de diferit, aspectul canin fiind compensat de picioarele relativ scurte,  de capul in forma conica si coada lata la baza, care nu putea fi miscata dintr-o parte in alta. Blana scurta si aspra era de un galben murdar, traversata de 13-19 dungi maro care porneau din partea superioara a spatelui si se continuau pana la baza cozii. Corpul vargat i-a atras denumirea de “tigru”.

Pana in anul 1910 tigrul ajunsese deja pe lista animalelor amenintate cu disparitia, iar ultimul exemplar de Thylacinus cynocephalus se pare ca a murit in captivitate in anul 1936 la Gradina Zoologica Hobart.” (Sursa)

In rest, cu exceptiile de mai sus, pierdere de vreme.

Alte impresii la: FilmSinopsis, Klausen.

Nota: 5/10

Articole similare

Prin blogosfera cinefilă (9 – 15 mai 2016)

Jovi Ene

Prin blogosfera literara (7-13 martie 2011) – 1

Dan Romascanu

Înalt este numele tău, de Ioana Bradea

Jovi Ene

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult