Filme Filme americane Recomandat

Smurfs: The Lost Village (2017) – Ștrumpfii: Satul pierdut

Smurfs: The Lost Village (2017) – Ștrumpfii: Satul pierdut

Regia: Kelly Asbury
Voci: Ariel Winter, Michelle Rodriguez, Julia Roberts

În week-end-ul ce a trecut, sâmbătă mai precis, am fost la avanpremiera mondială a noului film din seria ”Smurfs”, a treia parte, care modifică un pic tema din primele două serii, fiind acum un film integral de animație. Așadar, atât ștrumpfii, cât și Gargamel sau Azrael sunt integrali creații de animație, acest lucru însemnând poate mai puține costuri, dar mai ales plăcere mai mare pentru cei mici, dornici de personaje vivace și distractive.

”Ștrumpfii: Satul pierdut” se concentrează, de data aceasta, pe Ștrumpfița, creată, după cum știm, dintr-un boț de pământ, de vrăjitorul Gargamel. Ei bine, într-o lume populată de Istețul, Bleguțul, Voinicul sau Papa Ștrumpf, singura fată dintre ei se simte pierdută în spațiu, pentru că niciuna dintre calitățile sale nu iese în evidență precum la ceilalți. Doar mașinăria construită de Isteț îi poate oferi oarece indicii, dar ea, în loc să își găsească locul și țelul, absoarbe toate energiile (ecologice) și distruge mecanismul. Ea își pune astfel tot mai multe întrebări cu privire la originea sa și a faptului dacă este sau nu un ștrumpf adevărat.

Doar când descoperă o căciulă a unui altfel de ștrumpf pare să întrezărească un scop – călătoria pentru a descoperi locul de unde provine aceasta. Plecând de la aceste premise, filmul se transformă într-o călătorie în Pădurea interzisă, acolo unde există un sat pierdut, mai mult o legendă, spre care pornesc cei patru prieteni (Ștrumpfița, Istețul, Bleguțul, Voinicul), dar pe care îl vânează în același timp și Gargamel, împreună cu pisica lui, Azrael, și pasărea-ajutătoare, un fel de vultur deloc fioros, dar eficient. Pădurea interzisă este un tărâm colorat, plin de sunete și de plante carnivore, de râuri ireale și tufișuri fermecătoare, în mijlocul căreia vom descoperi personaje care pot fi considerate atât apropiate, cât și total diferite ștrumpfilor. Se va simți aici Ștrumpfița acasă?

Am văzut prima data seria Ștrumpfii după 1990, atunci când a apărut seria de desene animate la Televiziunea Română. Am rămas fan al seriei și m-am bucurat și atunci când filmele au invadat marile ecrane, iar jucărioarele inspirate de franciză s-au regăsit prin toate magazinele. Ultima parte, Satul pierdut, se înscrie în seria amuzantă și plină de pățanii din serie, cu melodii antrenante și senzații tari, sentimentale. Sunt sigur că acest film va fi preferatul copiilor în următoarele săptămâni, urmând ca aceștia să-și împartă preferințele între Ștrumpfița (fetele) și Istețul sau Voinicul (băieții). Eu i-aș acorda un vot important și Bleguțului, care este… mai uman.

Nota: 7/10

Articole similare

Secretary (2002)

Jovi Ene

Spitalul amorului sau Cântătorul dorului, de Anton Pann

Jovi Ene

Prin blogosfera cinefilă (1 – 7 februarie 2016)

Jovi Ene

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult