Filme Filme americane Recomandat

Sex and the City 2 (2010)

Sex and the City 2 (2010) – Totul despre sex 2
Regia: Michael Patrick King
Distributia: Sarah Jessica Parker, Kim Cattrall, Kristin Davis, Cynthia Nixon, Chris Noth

Puteti cumpara filmul de pe ProVideo.ro, atat in format DVD, cat si in format Blu-ray.

Daca prima parte a filmului s-a concentrat pe sentimentele a doi oameni care incercau sa faca pasul spre casatorie, incercarile lor de a se impotrivi pierderii libertatii, dar si dorintei lor de apropiere, aceasta a doua parte este despre casatorie, despre monotonia aparuta odata cu trecerea anilor si incercarea de a o suprima, despre sentimentele dintre sot si sotie si dorinta de a deveni unul. Carrie este casatorita deja cu Mr. Big de doi ani si apar primele probleme majore: dorinta lui de a sta in caminul conjugal suprapusa peste dorinta ei de a iesi in lume, reaparitia unui fost iubit si, odata cu acesta, a unei mici scantei, dar nu numai acestea.

Vine un moment in viata fiecarui cuplu cand anumite obiceiuri ale celuilalt devin cunoscute si stresante si apar primele reactii nervoase, primele certuri serioase, primele momente in care cuplul devine o problema. In casatoria lui Carrie cu Big, acest moment vine prea repede, dupa doi ani de la casatorie: el devine lenes si comod, nu mai vrea sa iasa tot timpul in oras si prefera sa manance produse prefabricate in caldura caminului, sa isi odihneasca picioarele pe canapea citind ziarul sau sa urmareasca un film alb-negru la noua plasma instalata in dormitor. Ea devine nemultumita, nu este viata pe care o doreste.

Sex and the City 2

Aventura femeilor din Sex and the City continua pe acest fagas, dar atentia ne este concentrata pe casatoria descrisa mai sus si… pe o exceptionala excursie in Abu Dhabi: o alta lume, cu alte idei si conceptii, cu o traditie foarte inchistata in propriile reguli si cu un lux exagerat. Samantha este cea care face rost de o astfel de plimbare prin paradisul arabilor, ea este cea care nesocoteste grav o simpla traditie, atat de simpla, pe cat de exagerata: in acea lume, este interzis sarutul in public intre un barbat si o femeie.

Traditia este, de fapt, tema centrala a filmului: nu numai cele din Orientul Mijlociu, care par pentru noi ciudate si chiar hazlii, dar mai ales traditia casniciei moderne, care incearca sa scape de sub ghearele monotoniei si al intrarii in fagasul obisnuintei cotidiene. In lumea celor patru femei, totul este mai complicat si mai intortocheat, fiind o lume a fandoselii, al iesirilor zilnice in oras, in restaurante si la prezentari de mode, o lume care este putin probabil sa existe. Sau, daca exista, este una minoritara, in care se munceste mai putin si se vorbeste prea mult. Probabil de aici neverosimilitatea filmului, distanta fata de spectatorul obisnuit, simplu si aflat chiar in clasa medie, fiind prea mare. In rest, amuzant, cu peisaje frumoase, femei interesante si multa moda.

Nota: 6/10

Puteti cumpara filmul de pe ProVideo.ro, atat in format DVD, cat si in format Blu-ray.

Articole similare

Activități britanice clandestine în România în timpul celui de-al doilea război mondial, de Dennis Deletant

Jovi Ene

Amador (2010)

Delia Marc

Cum să păstrezi o comoară descoperită: ”Ceva în apă”, de Catherine Steadman

Jovi Ene

1 comment

Cristian F. 15 decembrie 2010 at 17:28

Parere proasta.
La noi la birou avem pe serverul local un HDD-500GB, pe care fiecare din cei 20 de „locuitori” ai biroului isi pune filme ,poze, muzica si altele, iar de aici se pot copia si acasa le poti savura sau arunca in ‘cosul de gunoi’.
A fost si acest film pus acolo dar nu a avut succes.
Eu am incercat sa-l vad dar dupa 10 minute am renuntat. Poate gresesc!?

Reply

Leave a Comment

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult