Filme Prin blogosfera cinefila Recomandat

Prin blogosfera cinefila (6 – 12 iunie 2011)

O rubrica noua, dar care va fi minimala si cu mai multe linkuri de la prietenii nostri din blogosfera. Vom anunta ce articole mai apar prin blogosfera cinefila, ce filme s-au mai vizionat si, pe scurt, ce impresii au cei mai buni despre cele mai interesante filme.

Saptamana aceasta avem:

Pantacruel a vazut filmul  lui Constantin Popescu-Principii de viata. El concluzionează: principii de viață nu este un film prost, dar părerea mea este că a sosit timpul și pentru altceva. poate pentru o trecere de la (deja) sleitul realism/naturalism la un revigorant impresionism (?)/(post)modernism. și poate că als avea dreptate când spunea că noul cinema românesc are nevoie ca de aer de un nou cristian nemescu.”

-Mihai Kolcsar de la Raluk scrie despre X-Men: First Class caruia ii da nota 8.5/10 si spune ca a cincea oara este cu noroc: X:Men: First Class este un must-see pentru toti fanii seriei, e cea mai buna cerere de iertare pentru X-Men Origins: Wolverine. Dar mai ales, e filmul de convertire a scepticilor, caci e scris fara sa se bazeze pe celelalte filme, deci nu e nevoie sa le fi vazut, iar personajele bogate si actiunea epica il fac o experienta entertaining pentru oricine.”

Iulian Fira ne povesteste despre un clasic, The Mask of Dimitrios, primul film regizat de Jean Negulescu, cel mai important regizor de origine romana de la Hollywwod : „Daca in Johnny Belinda l-am simtit pe Negulescu-romanul, in The Mask of Dimitrios l-am simtit pe Negulescu-cosmopolitul, cel care a peregrinat enorm pana sa-si gaseasca un rost in Cetatea Viselor. Aceasta experienta de hoinar i-a folosit in acest caz, pentru ca, prin cateva decoruri si costume, reuseste sa redea sugestiv varietatea locurilor unde se desfasora actiunea.”

Articole similare

Resident Evil (2002)

Jovi Ene

Prin blogosfera cinefilă (19 – 25 ianuarie 2015)

Jovi Ene

”Scrisul este un moment de bucurie” (Lionel Duroy, Dan Miron, Faruk Šehić, Scriitori în centru, FILIT 2019)

Jovi Ene

2 comments

m@ri@n 15 iunie 2011 at 13:35

foarte interesanta rubrica. spor:)

Reply
Jovi 15 iunie 2011 at 13:47

Multumim frumos, Marian. Sa fie!

Reply

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult