Filme Filme americane Recomandat

Despicable Me 2 (2013)

Despicable-Me-2-PosterDespicable Me 2 (2013) – Sunt un mic ticălos 2

Regizor: Pierre Coffin, Chris Renaud
Scenariul: Ken Daurio, Cinco Paul
Voci: Steve Carell, Kristen Wiig, Benjamin Bratt, Miranda Cosgrove, Moisés Arias, Russell Brand, Ken Jeong

Trei ani au trecut de cand in “Despicable Me” infamul Gru (Steve Carell), care a incercat sa fure luna, se transforma in adorabilul tata a celor trei fetite orfane. Pastrand personajele principale – Gru si fetitele – “Despicable Me 2” vine ca o continuare a povestii din primul film, iar prin cresterea rolului minionilor in economia povestii este, in acelasi timp, un prolog la animatia despre simpaticele creaturi – butoiase promisa publicului anul viitor.

Gru se intoarce pe marile ecrane, insa de data aceasta ca tata iubitor si tandru preocupat sa le ofere petreceri reusite fetitelor sale Agnes (Elsie Fisher), Edith (Dana Gaier) si Margo (Miranda Cosgrove). Dr. Nefario (Russell Brand) si armata de minioni, tovarasii intr-ale relelor de alta data, isi folosesc talentele si gadgeturile pentru a inventa noi retete de jeleuri si gemuri.

despicable-me-2-img

Nimic nu mai aminteste de vechile preocupari ale eroului principal, insa renumele sau il aduce in atentia “Ligii impotriva raului”, organizatie care lupta impotriva mintilor criminale hotarate sa domine lumea, prezidata fiind de ingamfatul Silas Ramsbottom (Steve Coogan).

Gru este rapit de Lucy Wilde (Kristen Wiig), agenta AVL (Anti-Villain League) si accepta cu greu sa colaboreze la prinderea “raului” responsabil de furtul unui compus chimic periculos care transforma persoanjele dragute in mutanti fiorosi. In final provocarea ii gadila orgoliul si de data aceasta il vedem pe eroul nostru alaturandu-se fortelor binelui impotriva mintilor malefice, pentru a salva lumea.

Insa nu personajul negativ si amenintarile lui sunt principala provocare pentru Gru, ci dragostea – dragostea la care il impinge vecina ce incearca sa-l cupleze cu toate prietenele ei, dragostea pe care i-o inspira Agnes visand la o mama, dragostea pe care incepe sa o simta cea mai mare dintre fiicele sale, dragostea care se infiripa fata de partenera sa de agentie – Lucy Wilde.

despicable-me-2-paradise

Ei bine, daca in “Despicable Me” ati fost vrajiti de Agnes si dulceata personajului, sa nu ratati aceasta continuare pentru ca si de data aceasta umorul, gingasia si precocitatea sa va vor fermeca.

Amuzante sunt si provocarile cu iz romantic prin care este nevoit sa treaca taticul Gru generate de o fetita ce tanjeste fara sa-si dea seama dupa o prezenta materna in viata sa si de o adolescenta ce descopera interesul pentru sexul opus. Cu astfel de probleme familiale, cui ii mai pasa de amenintarile care planeaza asupra lumii?

Exista insa un personaj  pentru care merita sa vizionati fiecare secunda din acest “Despicable Me 2” si acesta este personajul colectiv  – minionii! Scenaristii Ken Daurio si Cinco Paul si-au consumat inepuizabile resurse de umor si inventivitate, dandu-le viata fapturilor galbene puse in slujba lui Gru. Amuzant, executand gag dupa gag, sagalnici si juvenili in reactiile lor, sunt inepuizabile surse de umor ori de cate ori apar pe ecran spre desfatarea celor mici si, de ce nu si a celor mari in acceasi masura.

Este cea mai buna sugestie pentru o iesire in familie… nu-l ratati.. sigur nu veti regreta!

Nota: 7.5/10

Articole similare

Sweet Tooth (Netflix, 2021) – o poveste post-apocaliptică

Corina Moisei-Dabija

Crime, culori, demență și compasiune în America postbelică: Ratched (2020)

Tudor-Costin Sicomas

Destine frânte în caruselul din Coney Island

Carmen Florea

1 comment

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult