Stiri

TRIP TALK #7 – Singura in Valea Mortii. 3 luni in SUA | in focus: Manuela Boghian

Afis Trip Talk Manuela BoghianLuni, 13 iulie 2015, orele 19.30 la Journey Pub (in Piata Romana, str. George Enescu nr. 25)

FB: https://www.facebook.com/events/1678898099008331/permalink/1681879178710223/

„Mi-am dorit o pauză de la viaţa mea aşa cum era. Aveam nevoie să respir un alt aer, să mă plimb prin locuri îndepărtate, să văd ceva nou şi să fac ceea ce îmi doream să fac, dar tot amînam – să scriu. Planul unei excursii în Statele Unite a pornit ca o idee, o frază aruncată într-un e-mail, peste care am clădit cu discuţii, planuri, căutări pe Google, economii şi o viză de turist. Aproape în fiecare zi mă gîndeam la itinerariu şi la toate lucrurile pe care voiam să le fac: să merg la Marele Canion, să înot în Oceanul Pacific, să ascult jazz în New Orleans, să ajung pe autostrăzile alea pe care le-am văzut în filme, care se întind peste sute de kilometri de deşert. După aproape un an de pregătiri, am încărcat rucsacul împrumutat de la un prieten cu haine de vară şi mici cadouri şi am plecat către aeroport. Am lăsat Bucureştiul în urmă: oameni, blocuri, trafic – toate îmi deveneau străine.”

Sursa: http://dilemaveche.ro/sectiune/societate/articol/cum-am-ajuns-masina-serifului-california

Despre speaker: Manuela Boghian a studiat științe politice și antropologie culturală și în prezent lucrează ca editor pentru clinica britanică de tratare a dependenței Castle Craig. Este contributor pentru Dilema Veche, unde scrie despre femei, călătorii și sănătate mentală. Blogul ei personal (în engleza) este manuelaboghian.ro.

Despre călătorie: În septembrie 2014 și-a luat o toamnă concediu și a colindat de una singură Statele Unite, de la Oceanul Pacific la cel Atlantic, de la granița canadiană, la sudul deșertic. A fost inspirată să plece la drum de o despărțire, de cartea unui prieten și de prietena ei Bridget, care traversase Europa cu un an înainte.

Amanda Palmer ca inspirație: Către sfârșitul călătoriei, un venezuelean a condus-o spre Union Square, în New York. Acolo a participat la lansarea cărții lui Amanda Palmer, a cărei muzică o ascultase în lungile călătorii cu trenul prin SUA. Amanda vorbea despre cât de important este să știi cum să ceri și să primești, despre cum asta a conectat-o cu oamenii, despre cum dormea în casele străinilor în timpul turneelor. Experiențe prin care Manuela trecea chiar în acea perioadă.

Parteneri media: B24Fun, Metropotam.ro, Zeventel.wordpress.com, Ed4Lead, Bookuria.info, Filme-carti.ro, Dailytraveller.ro, Bookblog.ro, Literaturapetocuri.ro

Despre SERIA DE EVENIMENTE TRIP TALKS de la Journey Pub:

Trip Talks is not about travel tricks… it is about personal trips!

Aducem la Journey povești despre ce înseamnă CĂLĂTORIA VIEȚII! Trip Talks este o serie de evenimente lunare în care ne propunem să urmărim călătoria eroului pe drum, în arta culinară, în muzică, în medicină, în laborator, în scrisul de romane; ne propunem întâlniri care expun cu autenticitate și intensitate călătoria prin care unii dintre noi devin părinți, unii dintre noi trăiesc experiența îmbătrânirii, alții devin coregrafi sau reporteri de război; vom vorbi despre educație alternativă, idealiștii industriilor creative, lumea ONG și călătorii spirituale care te duc, în definitiv, clișeic dar adevărat, tot la a mânca, a te ruga și A IUBI.

Trip Talks a început cu experiența drumului parcurs pe glob pentru că e primul gând care îți apare în minte atunci când te gândești la CĂLĂTORIE! Dar viața e o continuă călătorie, în jurul unui sigur centru, TU!

Evenimente anterioare:

Trip Talks # 1 – https://www.facebook.com/events/1403222706641750/

Trip Talks #2 – https://www.facebook.com/events/855487244514599/

Trip Talks #3 – https://www.facebook.com/events/345374428998419/?ref=5

Trip Talks #4 – https://www.facebook.com/events/964156753603398/

Trip Talks #5 – https://www.facebook.com/events/1001113583253688/

Trip Talks #6 – https://www.facebook.com/events/381176805416841/

Contact organizare: Andreea Tincea andreea.tincea@journey-pub.ro 0747817938

Rezervări eveniment: 0752 285 286

Afis Trip Talk Manuela Boghian

Articole similare

Apariţie la Polirom: N. Steinhardt în evocări

Jovi Ene

Editura Adenium – Concurs de debut 2014

Codrut

Radu Gabrea la Noul Cinematograf al Regizorului Roman

Delia Marc

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult