Stiri

Topul vânzărilor Curtea Veche Publishing la Gaudeamus 2017

Între 22 și 26 noiembrie 2017, Curtea Veche Publishing și-a întâmpinat cititorii la cea de a XXIV-a ediție a Târgului Internațional de Carte Gaudeamus cu peste 1.000 de titluri, o ofertă de 2+1 la toate cărțile, reduceri de 30% la pachete, dar și cu super-reduceri de până la 83% la o vastă selecție de titluri, și desigur evenimente pentru toate gusturile.

Pe primul loc în topul preferințelor s-a aflat și anul acesta Geanina Staicu-Avram, cel mai mare vlogger culinar din România, cu a sa carte de bucate „Jamila Cuisine. Cele mai iubite rețete. Vol. 2”. Astfel se confirmă succesul primului volum, care a fost nu numai pe primul loc la ediția târgului de anul trecut, dar a și devenit cea mai vândută carte de bucate a anului trecut. Volumul adună rețete bine-cunoscute și premiere, propunându-și să ajute pe toată lumea să descopere că gătitul nu este dificil. Fiindcă în bucătărie ne adunăm nu numai ca să mâncăm, ci și ca să povestim, să fim împreună, să ne bucurăm unii de alții.

Pe cel de-al doilea loc s-a situat o carte pentru copii cu totul și cu totul specială, un bestseller The New York Times – „O dorință de Crăciun” de Lori Evert. Povestea urmărește aventurile micuței Anja, o fetiţă curajoasă şi bună la suflet, care porneşte într-o aventură uluitoare pentru a-şi împlini visul de a deveni ajutorul lui Moş Crăciun. Cei mici vor descoperi o sumedenie de personaje fantastice care îi vor da o mână de ajutor eroinei ca să ajungă la destinație. Cartea surprinde nu numai prin blândețea scriiturii, ci și prin originalitatea vizuală, de data aceasta nefiind vorba de ilustrații, ci de fotografii realizate în cadrul perfect poveștii.

A treia poziție în topul vânzărilor la Gaudeamus 2017 a fost ocupată de unul dintre cele mai frumoase albume de artă de anul acesta – „Obiecte grăitoare” de Ștefan Câlția. Albumul expoziției cu același nume este însoțit de trei eseuri ale autoarei Svetlana Cârstean, și ale curatorilor Liliana Chiriac și Alexandra Manole. Astfel, prin intermediul vederilor din cadrul expoziției însoțite de poveștile lor, dar și de ample comentarii sau viziuni critice, se produce o imersiune în profunzimile simbolice ale Obiectelor Grăitoare.

Pe cel de-al patrulea loc s-a situat cea mai nouă carte de bucate marca Jamie Oliver – „5 ingrediente. Mese rapide și ușoare”. Această nou carte se concentrează fără menajamente pe combinații culinare geniale de doar cinci ingrediente din care vor rezulta preparate delicioase, cu maximum de aromă, și minimum de efort.

Pe locul cinci în topul preferințelor s-a aflat cea mai proaspătă apariție din colecția de ficțiune de la Curtea Veche Publishing – romanul „Omon Ra” al multi-premiatului scriitor rus Viktor Pelevin. Unul dintre cei mai apreciați scriitori ruși contemporani, Pelevin este un postmodernist cu apetență pentru fantastic, care reușeste să reînvie în lumea postsovietică marea tradiție literară a absurdului și grotescului reprezentată de Gogol și Bulgakov. Romanul spune povestea unui băiat crescut în spiritul propagandei sovietice, dar care simte misterioasa chemare a zborului spre infinit din momentul în care vede un afiș cu un cosmonaut. Află însă că visele nu îi aparțin – cel puțin nu într-o societate totalitară: odată admis în programul spațial, Omon află că visul lui are un preț – sacrificarea propriei vieți.

Alte noutăți la Curtea Veche Publishing

La Gaudeamus vizitatorii s-au putut bucura și de o nouă carte regală pentru copii și tineri – „Margareta a României. O principesă în serviciul Țării regăsite” de Adrian Cioroianu și cu ilustrații de Yanna Zosmer. Citind „Margareta a României”, copiii și tinerii vor descoperi că nu toate familiile regale sunt la fel şi că destinul Alteței Sale Regale Principesa Margareta nu seamănă cu viaţa de basm a altor prinţi şi prinţese, deşi părinţii săi erau capete încoronate. În anul naşterii sale, Regele Mihai şi Regina Ana trăiau în exil, fiind nevoiţi să rămână departe de ţara lor.

O altă noutate foarte căutată, lansată cu ocazia târgului, a fost „Supereroii din farfurie”, o carte de bucate pentru copii și părinți scrisă de prezentatoarea TV Anca Lungu, cunoscută și pentru blogul culinar PrintesaPolonic.ro. Cartea, ilustrată de Annabella Orosz și conținând sfaturi pentru părinți de Alina-Nicoleta Balațchi, este plină de rețete care pot fi gătite împreună cu cei mici și ajută părinții să-i implice pe aceștia în procesul gătitului în funcție de vârstă.

Dealtfel, copiii au fost iar în centrul atenției și la această ediție a târgului. Cristina Donovici, autoarea uneia dintre cele mai populare cărți pentru copii la Curtea Veche Publishing – „O girafă în spațiu și alte șapte lumi ascunse” – și creatoarea site-ului PovestileCristinei.ro a oferit autografe vizitatorilor alături de Lavinia-Iulia Fălcan. Tot printre cele mai frumoase cărți pentru copii se numără și „Omul cu trei minţi și alte basme cu tâlc. Basme românești repovestite de Răzvan Năstase”, cu ilustrații de Yanna Zosmer. Și nu în ultimul rând, seria „Isadora Moon”, scrisă și ilustrată de autoarea britanică Harriet Muncaster. Pe jumătate zână, pe jumătate vampir, Isadora Moon este un alter-ego al autoarei, căreia îi place orice e drăgălaş, orice e strălucitor şi oricine este un visător.

Tot în topul preferințelor s-a aflat și volumul-experiment lansat împreună cu Institutul Institutul Balassi – Institutul Maghiar din București – „Cealaltă revoluție. Antologie de povestiri contemporane maghiare despre revoluția din 1956”. Antologia conţine proze scurte ce au ca subiect comun evenimentele desfăşurate în Ungaria anului 1956, create de 17 scriitori, cu ocazia comemorării a 60 de ani de la Revoluţia maghiară. Fiecare autor a conceput o altfel de desfăşurare a evenimentelor, acceptând provocarea lansată de redactorii revistei de artă HÉVÍZ. La evenimentul de lansare a participat și Horváth Viktor, unul dintre cei 17 autori ai prozelor.

Și pentru fanii cărților de dezvoltare personală, Curtea Veche Publishing a oferit nenumărate noutăți. De la ediția a IV-a a volumului „Alte motive pentru a zâmbi. Mai multă încurajare şi inspiraţie pentru suişurile şi coborâşurile vieţii” de Zig Ziglar, la o nouă carte din seria Edward de Bono, „Gândirea paralelă”, în care autorul ne povestește cum descoperirea eşecului gândirii tradiţionale i-a permis să iniţieze o dezbatere de proporţii globale despre natura şi funcţiile gândirii şi să dea naştere unei adevărate revoluţii a creativităţii. Alte noutăți din această zonă sunt „Dumnezeu vorbește limbajul iubirii tale. Cum să simți și să împărtășești iubirea divină” de Gary Chapman, „Află răspunsul! Cum să-ți iei viața în propriile mâini și să devii omul care-ți dorești să fii” de Alan și Barbara Pease,  „În căutarea adevărului” de Michael A. Singer și „Testul bezelei”, de Walter Mischel.

Cu peste 1.000 de titluri la această ediție a Târgului Internațional Gaudeamus, vizitatorii standului Curtea Veche Publishing s-au putut bucura de cea mai vastă ofertă de carte, sub deja cunoscutul slogan „începi să afli”.

Articole similare

Photon – o lecție exhaustivă despre fenomenul vieții

Jovi Ene

Festivalul de film pentru publicul tânăr – KINOdiseea ajunge la Tulcea în perioada 21-27 octombrie

Jovi Ene

Câteva știri din lumea culturală românească (8 – 14 aprilie 2019)

Jovi Ene

Leave a Comment

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult