Stiri

Top 10 cele mai vîndute eBookuri Polirom

La aproape un an dupa lansarea primelor carti in format digital, Polirom are deja o oferta de peste 350 de titluri, din care nu lipsesc cele de literatura romana si universala, nici cartile de istorie, critica literara, religie, sociologie sau psihologie. Polirom vizeaza o oferta de minim 500 titluri pina la finele acestui an.

Cartile digitale ale editurii Polirom sint disponibile si pe citeva librarii virtuale internationale de prestigiu, cum sint iBookstore (Apple), Barnes & Noble (Nook Books), Reader Store (Sony) sau Kobo.

Pretul mediu al cartilor digitale Polirom este de circa 14-15 lei, situindu-se, in general, intre 8.95 lei si 24.95 lei, adica intre 50% si 70% din pretul cartilor paperback tiparite. In viitor, se estimeaza ca preturile vor putea sa scada daca Uniunea Europeana va adopta decizia de aliniere a cotei de TVA pentru cartile digitale la nivelul celei pentru cartile tiparite. In Romania, cota de TVA pentru cartile tiparite este de 9%, in vreme ce pentru cartile digitale, cota este de 24%.

Topul celor mai vindute zece carti in format digital ale editurii Polirom arata ca optiunile cititorilor se indreapta atit catre literatura romana contemporana, cit si spre cea universala:

1. Sint o baba comunista!, Dan Lungu
2. Solar, Ian McEwan
3. Slabesti mincind. Cum sa scapi de kilogramele in plus si sa maninci dupa pofta inimii, Gabriela Man
4. Jurnalul fericirii, N. Steinhardt
5. Litera din scrisoarea misterioasa, Alex Leo Serban
6. Anna Karenina, Lev Tolstoi
7. Impreuna, Anna Gavalda
8. Crima si pedeapsa, F.M. Dostoievski
9. Cartea soaptelor, Varujan Vosganian
10. Despre lucrurile cu adevarat importante, Alexandru Paleologu

In top, se afla si carti semnate de Ion Vianu, Gabriela Adamesteanu, Cristian Tudor Popescu, Anna Gavalda, Filip Florian, George Orwell, Bogdan Murgescu, Mihail Bulgakov, Ioan Petru Culianu, Vasile Ernu, Daniela Zeca, Adrian Marino, Marta Petreu s.a. Totusi, numarul exemplarelor vindute se mentine inca relativ redus, titlurile situate pe primele locuri din top inregistrind intre 100 si 150 de descarcari fiecare. Dan Lungu, Lucian Dan Teodorovici, dar si David Lodge sau Chuck Palahniuk sint autorii ale caror carti se regasesc si in topul vinzarilor de pe Apple iBookstore.

Cele mai recente carti digitale Polirom: Drumul de Vasili Grossman, Fight Club de Chuck Palahniuk, Prin altii spre sine de N. Steinhardt, Copila de zapada de Eowyn Ivey, Cel care ma asteapta, Parinoush Saniee etc.

Click aici pentru a vizualiza intreaga lista de eBook-uri Polirom

Articole similare

Noi Doi, regia Claudiu Mitcu, la TLVFEST

Delia Marc

Noul Trailer Stranger Things 3

Jovi Ene

Dușmanca. Balul, de Irène Némirovsky

Jovi Ene

Leave a Comment

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult