Stiri

“TATĂL FANTOMĂ” a fost selecționat în competiția oficială a Festivalului Filmului de Dragoste de la Mons (Belgia)

Este primul film cu Marcel Iureș într-un rol romantic și a fost  selecționat în competiția oficială a celui mai important festival al filmului de dragoste.

Festivalul Internațional al Filmului de Dragoste de la Mons, în cele 17 ediții organizate până acum, de fiecare dată în februarie, luna iubirii, a oferit publicului un număr impresionant de titluri aparținând deopotrivă cinema-ului de artă și popular și i-a mijlocit întâlnirea cu nume mari ale cinema-ului internațional: Maria de Medeiros, Joaquim de Almeida, Emilie Dequenne, Gaspard Ulliel, Claude Lelouch, Andrzej Zulawski, Nathalie Baye, Audrey Tautou, Marion Cotillard, Jeanne Moreau, Charlotte Rampling, John Madden, Lauren Bacall, Valéria Golino, Josiane Balasko, Gérard Darmon, Gérard Jugnot, Patrick Bruel.

„Tatal fantomă”, debutul în lung-metraj al criticului de film, scenaristului si cunoscutului publicitar Lucian Georgescu, este selecționat în competiția oficială și în secțiunea competitivă pentru categoria „filme de debut”.

Filmul este o comedie dulce-amară și spune o dublă poveste de dragoste: pe de o parte cea dintre profesorul american Robert Traum (Marcel Iureș, pentru prima data pe marele ecran intr-un rol de comedie), reîntors în țara natală a tatălui său – unul celebru romancier, celalalt gangster din Chicago – și Tania (Mihaela Sîrbu, considerată de Variety un „debut formidabil”) și, pe de altă parte, dragostea pentru cinematograful de altă dată, nomad, popular, naiv și generos. Omagiu tandru și nostalgic adus unei epoci apuse, „Tatăl fantomă” îmbină stilistic cinema-ul postmodern cu cel clasic, grație și imaginii semnate de Liviu Mărghidan și coloanei sonore originale compuse de Johannes Malfatti, alternată de hit-uri clasice precum Breakfast in America al trupei Supertramp.

Alături de Marcel Iureș și Mihaela Sîrbu, în film mai joacă Victor Rebengiuc și Mariana Mihuț (împreună din nou pe marele ecran dupa 30 de ani!), Valer Delakeza, Mihai Constantin,  Mimi Brănescu,  Nicodim Ungureanu, Vitalie Bantaș, Marcello Cobzariu și Mirela Oprișor.

Road-movie inițiatic, „Tatăl fantomă” are ca punct de plecare nuvela „Almost Oriental” a scriitorului american Barry Gifford, scenaristul favorit al lui David Lynch („Wild at Heart”, „Lost Highway”, „Perdita Durango”) care, de altfel, are și o apariție cameo în film.

Filmul a fost prezentat în avanpremieră extraordinară în cadrul Festivalului Internațional de Film Transilvania 2011 și a fost selecționat in competițiile  Festivalurilor Internaționale de Film de categorie A de la Montreal și Mannheim-Heidelberg.

„Tatal fantomă” este distribuit in România de Transilvania Film și va avea premiera națională pe 2 martie.

Articole similare

Concurs fulger: Câștigă cartea ”Istoria Greciei”, oferită de Editura All, spunând pronosticul exact la Grecia-România!

Jovi Ene

Marta Petreu, la Cafeneaua critica: Club Control (Bucuresti), miercuri 30 martie 2011

Jovi Ene

Cea mai noua aparitie la Editura Herald: Noua frontiera a religiei si stiintei, de John Hick

Jovi Ene

Leave a Comment

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult