Stiri

„Sot si sotie”: trei cupluri de scriitori in dialog la Cafe Carturesti Verona

downloadMarti, 3 decembrie, la ora 18.00, la Cafe Carturesti Verona (Libraria Carturesti, subsol), va avea loc un eveniment cu totul inedit, cu prilejul vizitei in Romania a celei mai importante scriitoare israeliene a momentului, Zeruya Shalev.

Romanul Sot si sotie, al apreciatei autoarei israeliene, aparut in doua editii la Editura Polirom (si in format digital), traducere din limba ebraica si note de Ioana Petridean, va fi punctul de plecare al dialogului dintre:

• familia Zeruya Shalev si Eyal Megged
• familia Cecilia Stefanescu si Florin Iaru 

Modereaza: familia Adela Greceanu si Matei Martin
Protagonistii romanului Sot si sotie, Udi si Naama, sint doi oameni care au crescut unul linga celalalt, insa pe parcursul acestui drum de-o viata comunicarea dintre ei a fost intrerupta, iar traiul impreuna, alaturi de fiica lor, Noga, se imparte intre gelozie, furie si vina. Se dovedeste incetul cu incetul ca intreaga fundatie pe care fusese cladita aceasta casnicie era una firava, imaginea iubirii idilice traite in adolescenta nefiind decit un invelis iluzoriu al unei vieti de familie neimplinite.

Zeruya Shalev s-a nascut in Kinneret, Israel. A absolvit un masterat in studii biblice si lucreaza ca redactor la Editura Keshet. Pina in prezent i s-au publicat patru romane, un volum de poezii si o carte pentru copii. Romanele sale sint foarte apreciate de critica literara si traduse in toata Europa. Dintre acestea mentionam: Hayei Ahavah (Viata amoroasa, 1997), bestsellerul Ba’al Ve Isha (Sot si sotie, 2000, nominalizat in 2002 la Premiul Femina), nominalizat la premiul Femina, Thera (2005) si Farime de viata (2012). Zeruya Shalev este, de asemenea, cistigatoare a Book Publishers Association’s Gold and Platinum Prizes, Corine Prize (Germania, 2001), Amphi Award (Franta, 2003), ACUM Prize (obtinut de trei ori, in 1997, 2003, 2005) si Wizo Prize (Franta, 2007).

Evenimentul de marti seara va deschide cea de-a sasea editie a Festivalului International de Literatura Bucuresti, ce se va desfasura in perioada 4-6 decembrie, la Clubul Taranului din cadrul Muzeului Taranului Roman, sub motto-ul „Re-Writting the Map of Europe”.

Mai multe informatii despre programul FILB 2013, aici.

(Comunicat de presă Editura Polirom)

download

Articole similare

În zahăr de pepene, de Richard Brautigan

Jovi Ene

Dona Juana, de Lorena Lupu: Lansare neconvenţională şi spectacol, la Timişoara şi Cluj

Jovi Ene

Concurs: Câștigă un pachet de cărți despre viață de la Editura Herald! – ÎNCHEIAT!

Jovi Ene

3 comments

codrut constantinescu 29 noiembrie 2013 at 10:55

Eu astept cu mare nerabdare si ciclul de conferinte Sot-Amanta si poate Sotie-Amant dar, pentru a fi corect politic, in “mainstreem” si Sotie-Amanta si Sot-Amant.

Reply
Jovi 29 noiembrie 2013 at 10:57

Parcă îți plăcea Zeruya Shalev, doar i-ai făcut recenzie.
Avantajul ei că are soț scriitor 🙂

Reply
codrut constantinescu 29 noiembrie 2013 at 11:39

Tipa e tare, ma amuza conceptul PR. Ca si ala cu “Black Friday tine toata saptamana”(de ce nu toata luna sau tot anul?)! O zi neagra, de acord, care sa se lateasca la o saptamana!

Reply

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult