Recomandat Stiri

Sidney Lumet (1924-2011)

Celebrul regizor Sidney Lumet, de numele căruia se leagă pelicule ca „Serpico”, „Dog Day Afternoon” sau „Network”, s-a stins din viaţă, sâmbătă dimineaţă, la vârsta de 86 de ani, informează presa internaţională, potrivit NewsIn.

Lumet suferea de o boală incurabilă şi s-a stins din viaţă în locuinţa sa din New York.

Regizorul a fost nominalizat, de-a lungul carierei, de cinci ori la premiile Oscar, iar în 2005 a primit o statuetă pentru întreaga carieră.

Născut în iunie 1924, în Philadelphia, Sidney Lumet a crescut în New York şi a debutat ca regizor de televiziune. În ceea ce priveşte cinematografia, Lumet a preferat să filmeze pe străzile oraşului în care a crescut.

Un prim succes este înregistrat în 1957, cu drama „12 Angry Men”, cu Henry Fonda în rolul principal, pentru ca în anii 70 să colaboreze cu Al Pacino pentru mai multe pelicule ce aveau să surprindă realitatea străzilor oraşului în care a crescut, printre care”Serpico” şi „Dog Day Afternoon”. În aceeaşi perioadă, Lumet regizează şi filmul „Network”, o satiră a televiziunii ca business ce avea să se dovedească profetică în multe feluri. Ultima peliculă regizată, în 2007, a fost „Before the Devil Knows You’re Dead”.

Sa-i fie memoria binecuvantata!

Articole similare

Apariție editorială: ”Nancy Huston et Nina Bouraoui. Question d’identité”, de Serenela Ghițeanu

Codrut

Semnal TV filme: weekend 25-27 februarie 2011

Delia Marc

Fără păcăleli, seriale și filme noi pe Netflix în aprilie!

Jovi Ene

1 comment

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult