Stiri

Premii importante pentru filmul românesc la Cottbus

Din partea Institutului Cultural Roman de la Berlin am primit urmatorul comunicat:

La data de 5 noiembrie 2011, a avut loc ceremonia de premiere a Festivalului Internaţional de Film Est-European de la Cottbus. România nu a plecat cu mâinile goale.

Două premii au fost decernate coproducţiei româno-poloneze, Crulic. Menţiunea specială a juriului internaţional a fost acordată regizoarei Anca Damian, care cu ajutorul unor tehnici de animaţie diversificate relatează o poveste bazată pe fapte reale. În anul 2008 Claudiu Crulic, emigrat în Polonia, ajunge nevinovat în închisoare şi intră din protest în greva foamei. Şi juriul ecumenic al festivalului s-a arătat impresionat şi a premiat modul inovativ prin care li se acordă dreptul la replică celor ce nu mai sunt.

La competiţia de scurtmetraj a fost mai mult decât convingătoare premiera mondială a filmului Aşteptând zorile, în regia lui Mihai Şofronea. Scurtmetrajul spune povestea unui cuplu în prag de ruptură. Ana îl iubeşte pe Radu, dar s-a îndrăgostit de altcineva. Cele două personaje sunt interpretate de actorii Elena Popa şi Adrian Văncică. Imaginea este semnată Toni Cartu, scenografia Cezara Armasu, montajul Doina Zavadschi şi sunetul Marius Obretin.

trailer Asteptand Zorile / Waiting for the Sunrise from adina dulcu on Vimeo.

Articole similare

Herta Müller, Oana Pellea și Stere Gulea – online pe CINEPUB

Jovi Ene

GreenTech Film Festival aduce la Cluj-Napoca premiera documentarului „Blue Heart”, un film prezentat de Patagonia

Jovi Ene

Concurs: Câștigă trei cărți ”Do not cross”, de Dora Pavel, oferite de Editura Polirom! – ÎNCHEIAT

Jovi Ene

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult