Stiri

PREMIERĂ de teatru, sâmbătă seara: Un DJ la curtea lui Godot: Cătălin Babliuc în BOX FM

BOX FM_afis 3_rszPiesa de teatru BOX FM, scrisă și regizată de Radu Iacoban, cu actorul Cătălin Babliuc în rolul unui DJ neconvenţional care-şi trăieşte viaţa în spatele microfonului, va avea premiera sâmbătă, ora 22, la Godot Café-Teatru (str. Blănari nr. 14).

BOX FM este al doilea spectacol regizat de Radu Iacoban care se joacă săptămâna aceasta la Godot, și îi urmează piesei Carpathian Garden, programată vineri seara, de la ora 19.00 și care tocmai s-a întors de la Constanța, unde a fost jucată cu “sală” plină, într-un spaţiu alternativ.

BOX FM este un fragment din viaţa lui David, DJ de radio de la el de-acasă, care între două piese trebuie să se converseze cu diverşi ascultători intraţi în direct prin telefon în emisiunea sa. Printre “intervenţiile telefonice” veţi recunoaşte vocile actorilor Ana Ularu, Conrad Mericoffer, Andrei Runcanu şi Sorin Dobrin.

Muzica din BOX FM ajută atunci când cuvintele nu mai sunt necesare în scenă. E ca un transfer energetic propus spectatorului de către DJ-ul David (interpretat de Cătălin Babliuc). Radu Iacoban, regizorul şi scenaristul piesei, spune că seamănă un pic cu muzica de la BBC Radio 6 Music, “unde se pune un fel de ghiveci de melodii care au un sens doar împreună şi te menţin mereu în priză.”

Cătălin Babliuc a mai urcat recent pe scenele teatrelor independente din București, în piese precum Bullets over Lipscani, inspirat de Woody Allen, în regia lui Eugen Gyemant, Peretele (Teatrul Metropolis) sau Două liniuțe (Godot Café-Teatru), ambele în regia Liei Bugnar. În prezent, Cătălin joacă în piesa Omul cel bun din Seciuan (Teatrul Bulandra), în regia lui Andrei Șerban. A mai avut roluri în filme precum Portretul luptătorului la tinerețe (2010), One in a chamber (2012), Sex Traffic (2004, film câștigător al Premiului BAFTA).

Cătălin Babliuc face parte din echipa Sector 7.

01BOXFM reprezintă prima piesă de teatru din România care tratează din această perspectivă lumea radio-ului. Totodată, reprezintă cel de-al treilea text al lui Radu Iacoban, după Carpathian Garden – cel mai apropiat spectacol este vineri, 5 decembrie – şi În parc. Ambele piese se joacă la Godot Café-Teatru.

BOX FM

Data: sâmbătă, 6 decembrie

Ora de începere: 22.00

Locul: Godot Café-Teatru (str. Blănari nr. 14)

Durata spectacolului: o oră şi cinci minute

Preţul biletului: 25 de lei

Rezervări: 021.31.61.682, 0736.414.244

Textul şi regia: Radu Iacoban

Cu: Cătălin Babliuc. Vocile: Ana Ularu, Conrad Mericoffer, Andrei Runcanu şi Sorin Dobrin

Scenografia: Conrad Mericoffer și Mihaela Ularu

Afiş: Andrei Runcanu

_mg_2661

 

Radu Iacoban a absolvit UNATC în 2005, secția Arta actorului. Angajat la Teatrul Mic, este o prezenţă constantă atât în teatrul de stat, cât şi în producții underground.

 

În film, Radu a colaborat, printre alţii, cu Sharon Stone şi Andy Garcia în What about love?, a jucat în Zero Theorem, al lui Terry Gilliam şi a deţinut unul dintre rolurile principale în Amintiri din epoca de aur, segmentul Vănzatorii de aer, în regia lui Cristian Mungiu.

 

Radu Iacoban a regizat patru spectacole de teatru. Cele mai recente sunt Carpathian Garden, care este totodată și primul text scris de el, și În parc, de la Godot Café-Teatru. Prima piesă regizată a fost (Cu)cuienfrunte, foarte premiată la festivaluri de teatru, urmată de Asta-i tinerețea noastră. BOX FM (premiera, pe 6 decembrie 2014) este cel de-al treilea text al său.

 

Anul acesta a prezentat Gala Premiilor Gopo alături de Amalia Enache.

Articole similare

Michael York – Premiul pentru întreaga carieră la TIFF 2011

Delia Marc

Conferinţă publică şi lansare de carte: Secretul tinereţii eterne. Echilibrul vârstei bioelectrice

Jovi Ene

Uganda – o aventură în inima Africii care schimbă viața. Povestea satului de la poalele unui ghețar care dispare de la o zi la alta

Jovi Ene

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult