Stiri

Premieră: Călătorie pe verticală. Ascensiune pe vârful Ama Dablam din Himalaya | cu Teo Vlad și Marius Gane

afis AMA DABLAM - web-0127 iunie 2016, orele 19.00, intrare liberă

* Eveniment cu intrare liberă în limita a 100 de locuri. Rezervări se fac la numărul: 0752 285 286 – Journey Pub ( str. George Enescu nr. 25, in PIata Romana)

“O echipă de români a cucerit vârful Ama Dablam din Himalaya” – cam așa începea articolul care ne-a facut să decidem imediat că la Journey Pub trebuie să facem loc constant și poveștilor de altitudine!

Cu alpiniștii Teo Vlad și Marius Gane am avut bucuria să ne întâlnim și la o ediție trecută a seriei Trip Talks. De data aceasta cei doi vin să spună, ÎN PREMIERĂ, povestea ascensiunii pe vârful Ama Dablam. Așadar prima întâlnire cu publicul și prima depănare a experienței va avea loc luni, 27 iunie 2016, de la orele 19.00, la Journey Pub. 

* Acest eveniment este posibil cu sprijinul și co-organizarea echipei Alpine Adventure Romania!
** Multumim, Nicusor Bobocea și echipei tale pentru colaborare!

AMA DABLAM

1. De ce vârful Ama Dablam?
Teo Vlad: “Pentru că este unul dintre munții care concurează pentru topul celor mai frumoși munți din lume. Pentru că atunci când se gândesc la alpinism profesioniștii au în cap cățărare pe stâncă, pe gheață, vârfuri mari și abrupte, așa că atunci când pui un copil să deseneze un munte și face un triunghi isoscel cu un unghi foarte ascuțit și Ama Dablam este toate acestea într-un singur pachet. Pentru copilul și alpinistul din noi.”

2. Cum a fost pe Ama Dablam?
Teo Vlad: “Pentru mine a fost muntele perfect. Complex, m-a încercat din toate punctele de vedere, atât tehnic, cât și fizic. A fost genul de vis care te sperie, dar dacă nu visezi obiective care să te sperie, probabil că țintești prea jos. Experiența a fost brutală: condițiile de pe munte și vremea au fost împotriva noastră, dar cu un efort colectiv am reușit să ajungem pe vârf. Apreciez mult faptul că am fost o echipă cu experiență, că ne cunoaștem de ceva vreme, am mai urcat munți împreună și ne facem și alte planuri viitoare de cățărat în aceeași formulă. Pentru mine este foarte important și mă consider norocos că am asemenea parteneri de ascensiune, parteneri cu care aș pleca oricând într-o expediție, de a căror prietenie ma bucur și când nu suntem pe munte, un privilegiu pe care se pare că mulți alpiniști români, care merg pe munți mari, nu îl au.”

Marius Gane: “Ama Dablam, un munte frumos, spectaculos, dar nu întotdeauna primitor. Mi s-a părut foarte greu, obositor, în condiții neprietenoase. Dar, făcând parte dintr-o echipă puternică (Teo Vlad, Zsolt Torok, Marius Gane, Romeo Popa, Octavian Petre) ne-am realizat obiectivul.”

Parteneri media: OrasulVorbeste.ro, RomaniaPozitiva.ro,
Anyplace.ro, UrbanThings.ro, Gratuitor.ro, OrasulM.eu, JudyFlorescu.com, InOras.ro, Urban.ro, Filme-carti.ro 

Sponsori: GRAVITY, P&GE, IRCAT, MUND, ACAI

afis AMA DABLAM - web-01

Articole similare

Câteva știri din lumea culturală românească (14 – 20 martie 2016)

Jovi Ene

Câteva știri din lumea filmului românesc (10 – 16 aprilie 2017)

Jovi Ene

Câteva știri din lumea filmului românesc (21 – 27 ianuarie 2019)

Jovi Ene

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult