Stiri

Orchestra Titanic, în premieră la Teatrul În Culise

Orchestra Titanic micLa final de noiembrie, Teatrul În Culise le face cadou spectatorilor o nouă producție de top, un spectacol despre vis și speranță: Orchestra Titanic de Hristo Boytchev a avut avanpremiera sâmbătă, 28 noiembrie de la ora 19:00, în mansarda din Calea Călărașilor nr. 55. Regizat de Florin Frățilă, spectacolul se va mai juca pe 9 decembrie de la ora 20:00 și pe 26 decembrie de la ora 19:00.

O comedie despre speranta, în care teatrul se îmbină cu tehnologia și prezintă și un spectacol vizual inedit, proiecțiile de video mapping realizate de Daniel Ionescu fiind unul dintre punctele forte ale proiectului. Inspirat de povestea orchestrei de pe Titanic, care în timp ce vasul se scufunda interpreta o ultimă melodie, spectacolul este o metaforă pentru viața și existența umană și spune povestea a patru cerșetori care reușesc să pună în aplicare cel mai mare truc al tuturor timpurilor. După o viață trăită pe un peron, așteptând un tren al schimbării care nu mai vine și înecându-și durerile în alcool, vagabonzii descoperă secretul prin care să își curme toate suferințele.

Regizorul spectacolului, Florin Frățilă spune: “Subiectul propus este fascinant – evadarea din propria-ți lume, din propria-ți capcana pe care mintea sau chiar viața însăși ți-o pune și te blochează într-o așteptare teribilă. Este un fel de enciclopedie plină cu aforisme, care adună gândurile unor oameni politici celebri, filosofi sau psihologi și practic oricine vede spectacolul trebuie să plece îngândurat acasă.”

Scriitorul de origine bulgară Hristo Boytchev este unul dintre cei mai apreciați dramaturgi contemporani, piesele acestuia fiind montate pe scenele din întreaga lume (în peste 40 de țări din cele cinci continente). Pe plan internațional, din distribuția spectacolului a făcut parte și actorul scoțian John Hannah, pe care l-ați văzut în „Patru nunți și o înmormântare”, „Spartacus” sau „Mumia”. Traducerea textului în română este semnată de Diana Bulboacă. Pe scenă se vor urca: Alexandru Banciu, Paul Alexandru, Ștefan Nistor, Maria Popovici, Alexandru Minculescu. Video mapping-ul este realizat de Daniel Ionescu. Regia și scenografia sunt semnate de Florin Frățilă.

Articole similare

Lansare de carte: Circumstantiale, de Christian Craciun

Codrut

Competiţia românească și alte programe importante în a şasea zi de Anim’est

Jovi Ene

Trip Talks #13: Culorile Africii, cu Rusanda Cijocaru, fashion designer

Jovi Ene

Leave a Comment

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult