Stiri

Nou la Editura Meteor Press: Esenţa vitalităţii, de Anat Baniel

Coperta 1 esenta vitalitatiiEsenţa vitalităţii, Anat Baniel

Nouă Elemente Esenţiale pentru o vitalitate de lungă durată

Revigorarea trupului şi a minţii • Vindecarea durerilor şi leziunilor • Claritate şi flexibilitate • Sporirea concentrării şi a creativităţii • Exerciţii simple pentru toate vârstele • Îmbătrânirea – un proces reversibil

Nivelul de vitalitate este direct legat de funcţionarea creierului. Când creierul se simte bine, dezvoltându-se şi făcând noi conexiuni, suntem plini de vigoare, capabili să adoptăm o infinitate de modalităţi noi de mişcare, gândire şi simţire. Anat Baniel combină ultimele descoperiri din domeniul neuroştiinţei cu lucrările dr. Moshe Feldenkrais şi cu propria metodă bazată pe o experienţă terapeutică de peste 30 de ani. Explicaţiile sunt clare, iar exemplele care dovedesc eficienţa metodei sunt edificatoare.

Prin aplicarea celor Nouă Elemente Esenţiale pentru vitalitate, creierul îşi regăseşte capacitatea de a menţine permanent starea fizică şi psihică a organismului la nivel optim. Exerciţiile elaborate în cadrul metodei lui Anat Baniel sunt accesibile tuturor, indiferent de vârstă sau de starea de sănătate. Abordarea este cu adevărat revoluţionară şi se bazează pe studii ştiinţifice care dovedesc capacitatea creierului de a-şi reînnoi continuu conexiunile neuronale şi plasticitatea, prin stimularea atenţiei şi varierea mişcărilor, a tiparelor de gândire şi a trăirilor emoţionale.

Ilustraţiile care însoţesc descrierea detaliată a exerciţiilor ajută la buna lor execuţie, iar chestionarele inserate la sfârşitul capitolelor permit calcularea coeficientului personal de vitalitate.

„Cu totii am simtit emotia produsa de un lucru bine facut. In copilarie, o traim de fiecare data cand stapanim o noua aptitudine – stam in picioare pentru prima data, facem primii pasi singuri, invatam sa alergam, sa citim, sa patinam, sa inotam sau sa mergem pe bicicleta. Mai mult decat atat, intreaga noastra fiinta tasneste dupa aceasta traire a succesului – si ea nu se sfarseste odata cu copilaria. Jucatorul de golf incearca sa-si imbunatateasca performanta si intreaga lui fiinta se lumineaza atunci cand reuseste. Profesorul dedicat meseriei sale cunoaste sentimentul pe care-l incearca atunci cand elevul care avusese probleme cu cititul devine brusc capabil sa inteleaga textul. Nu conteaza cine sunteti sau ce faceti; cu totii trebuie sa traim in sinea noastra acest nivel al competentei, altfel suntem rapid coplesiti de stresul care ne rapeste vitalitatea.” (cap. 5, pag. 141)

Articole similare

Cautand Drumului Matasii. Povestea unei calatorii din Kyrgyzstan spre Uzbekistan | cu Bogdan Stroe, calator

Jovi Ene

Nou la Editura Herald: ‘Misticism si logica’ de Bertrand Russell

Jovi Ene

Câteva știri din lumea culturală românească (3 – 9 septembrie 2018)

Jovi Ene

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult