Stiri

Lansări de excepție la Editura Vremea la Bookfest 2017

Editura Vremea a pregătit pentru ediția din acest an de la Bookfest câteva apariții de notorietate în colecțiile deja cunoscute. Colecția FID va fi completată cu două titluri despre experiența cumplită a comunismului în România: Nuda Veritas – Din crimele comunismului, de Nicolae Stroescu-Șovarna, și Basarabia decapitată, de Valentina Sturza. Cu aceste două cărți, culisele lagărelor comuniste se deschid larg, oferind posterității o mărturie cutremurătoare și o adevărată bază de documente istorice.

În colecția Vintilă Horia, se vor lansa două noi titluriː Crucea, un eseu despre simbolul Crucii lui Iisus Christos, și Un mormânt în cer, un titlu ce poartă cititorul pe urmele unuia dintre marii pictori ai lumii, El Greco. Cartea este fascinantă prin contrastul pe care-l propune între realitatea istorică marcată de existența omului inferior, condus de instincte primare, și superioritatea spirituală a artistului, aflat în căutarea divinului și a descoperirii sensului suferinței. 

Un titlu cu adevărat nobil, Constantin Bâzu CantacuzinoPrințul Înălțimilor, de Alexandru Armă și Dan Antoniu, va fi lansat în colecția Aristocărți. Ilustrațiile sunt pentru prima oară la dispoziția publicului, înfățișând pe acest membru al unei familii istorice în ipostaze private în sânul familiei, dar și ipostaze sobre, ca aviator al Armatei Române în cel de-al Doilea Război Mondial.

Fascinanta colecție Planeta București va fi întregită de Henri Stahl cu Bucureștii ce se duc, de Cornel Sarama cu Gheorghe Simotta, între noblețe și arhitectură, de George Potra cu volumul 1 Din Bucureștii de ieri, de Constantin Bacalbașa cu Capitala sub ocupația dușmanului 1916-1918 și de Gheorghe Leahu cu Acuarela de arhitectură – lucrare ce poartă cititorii pe urmele celor mai de preț atracții turistice românești, într-o interpretare grafică de excepție.

În celebra serie John Gray, semnalăm lansarea celui mai nou titlu, în pas cu problemele de sănătate actuale la nivel mondial – Cum să rămâi concentrat într-o lume hiperactivă, un ghid de luptă practică cu afecțiuni contemporane precum ADHD, Parkinsson, autism etc. din perspectiva medicinii alternative.

Salonul Internațional de Carte Bookfest este organizat de Asociaţia Editorilor din România, sub egida Federației Editorilor din România, cu sprijinul Ministerului Culturii și Identității Naționale. Pentru al doilea an consecutiv, Salonul Internațional de Carte Bookfest este organizat sub Înaltul Patronaj al Președintelui României.

Vă invităm la lansările de carte ale editurii Vremea, la Bookfest 2017!

Salonul Internațional de carte Bookfest începe mâine, 24.05.2017, iar noi vă așteptăm cu noutăți editoriale în Pavilionul C1, la Standul A06.

Programul de evenimente cuprinde lansări de carte pentru majoritatea colecțiilor editurii Vremea

5/25/2017 17:00-17:30 Cafeneaua Iulius Meinl (C4) Lansare carte Pe urmele celților, de Codruț Constantinescu

5/25/2017 17:30-18:00 Cafeneaua Iulius Meinl (C4)  / Lansare carte Amintiri din Cotroceni, de Sorin M. Rădulescu

5/26/2017 16:30-17:00 Scena Arena (C1) / Lansare carte Acuarela de arhitectură, de Gheorghe Leahu

5/26/2017 17:30-18:00 Scena Agora (C4) / Lansare carte Nuda Veritas, de Nicolae Stroescu-Șovarna

5/27/2017 15:30-16:30 Cinema (C1) / Lansare carte Călătorie cu liftul, de Crisula Ștefănescu și Imagini și cuvinte/Scrieri alese, de Dan Er. Grigorescu-Negropontes

5/27/2017 17:30-18:30 Scena Arena (C1) / Lansare cărți în colecția Vintilă Horia – Crucea; Un mormânt în cer

5/28/2017 13:00-13:30 Cafeneaua Kretzulescu (C1) / Lansare carte Basarabia decapitată, de Valentina Sturza

5/28/2017 13:00-14:00 Scena Arena (C1) / Lansare carte Constantin Bâzu Cantacunzino, prințul înălțimilor, de Alexandru Armă si Dan Antoniu

5/28/2017 14:30-16:00 Cafeneaua Kretzulescu (C1) / Lansare cărți noi în colecția Planeta București:

Bucureștii ce se duc, de Henri Stahl
Capitala sub ocupația dușmanului, de Constantin Bacalbașa
Din Bucureștii de ieri, de George Potra
Gheorghe Simotta, între noblețe și arhitectură, de Cornel Samara

5/28/2017 16:00-16:30 Scena Agora (C4) / Lansare carte Ireal Paradis, de Elena Otilia

Articole similare

Semnal TV filme: weekend 18-20 februarie 2011

Delia Marc

„Colţuri de Bucureşti”, la Independent Union

Jovi Ene

Ce cărți pregătește Editura Publica pentru prima jumătate a anului

Jovi Ene

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult