Stiri

„Just Another Brick in the Wall“ – Arta Contemporană Românească La Zurich

Institutul Cultural Român din Berlin organizează pentru prima data în Elveţia, la galeria Barbara Seiler din Zürich, un important proiect expozițional „Just Another Brick in the Wall“.

Titlul trimite la cunoscuta piesă a formaţiei Pink Floyd (si sa ne reamintim), dar şi la Zidul Berlinului şi la ideea de schimbare radicală a unui sistem politic, cu urmările pe care le aduce o astfel de schimbare în viaţa artiştilor şi a sistemului cultural. Expoziţia, dublată de o dezbatere cu câteva dintre cele mai reprezentative centre de artă contemporană din România explorează responsabilitatea individuală a artiştilor vizavi de sistemul politic. Printre artiştii expuşi se numără Rudolf Bone şi Lia Perjovschi.

Expozitia are loc între 8 decembrie 2011 și 7 ianuarie 2012 la Galeria Barbara Seiler, cunoscută pentru promovarea artiștilor experimentali, promovaţi frecvent şi prin participarea la târgurile internaţionale de artă de la Rotterdam şi Zürich.

Curatorul expoziției, Olga Ștefan promite o expoziție dinamică cu lucrări, instalații, performance, proiecții video și elemente de documentare ale unor centre de artă contemporană și galerii: grupul H’Arta (Maria Crista, Rodica Tache şi Anca Gyémánt), Centrul pe Analiza Artei (CAA), Paradis Garaj (Ştefan Tiron şi Claudiu Cobilanschi), Club Electroputere, Biroul Melodramatic (Irina Popa şi Alina Gheorghe), Centrul de Introspecție Vizuală (Alina Şerban), Galeria Plan B, care vor sintetiza conceptele de “alternativ” și “mainstream” de pe scena de artă românească.

Pe 9 decembrie va avea loc o dezbatere despre situația scenei artistice din România în contextul socio-economic actual. Se vor pune în discuție strategii de dezvoltare și recuperare ale decalajului artistic și cultural faţă de celelalte țări din Europa. La dezbaterea moderată de Olga Ștefan vor participa: Alina Șerban (Centrul de Introspecție Vizuală), Adrian Bojenoiu și Alexandru Niculescu (Club Electroputere), Mihai Pop (Galeria Plan B) și Esther Eppstein, fondatoarea Message salon, cel mai vechi spațiu artistic alternativ din Zürich.

Articole similare

Câteva știri din lumea culturală românească (30 ianuarie – 12 februarie 2017)

Jovi Ene

Noutăți săptămânale Netflix: Stranger Things 4, The Witcher

Jovi Ene

Câteva știri din lumea filmului românesc (21 – 27 august 2017)

Jovi Ene

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult