Stiri

Interviu cu o nevăzătoare: „O să fiu cea mai fericită dacă aş putea vedea măcar pentru o zi”

AndreeaAndreea Nicoleta Leca, 12 ani, s-a născut în judeţul Argeş şi este elevă în clasa a VII-a la Şcoala specială gimnazială, pentru deficienţi de vedere din Bucureşti. De cinci ani de zile locuieste in Bucureşti, de parte de familia sa. Deşi îi este greu, Andreea îşi alină dorul de casă prin studiu, fiind pasionată de matematică. Cel mai mare vis al său, în acest moment, este să intre la o facultate, după absolvirea liceului.

Ce înseamnă frumuseţea, pentru tine?

Florile sunt frumoase, de exemplu. Frumuseţea este foarte importantă pentru viaţa omului, fiecare o percepe într-un anumit fel. Unii o apreciază doar pe cea fizică, dacă eşti bine îmbrăcat, dacă te-ai machiat frumos, etc, şi mai sunt unii oameni care văd frumuseţea în flori, cum sunt şi eu, sau în animale, care mi se par tare drăgălaşe.

Care e cel mai frumos vis al tău?

Mi-aş dori tare mult să fiu actriţă, să joc într-un film interesant. O dramă sau un thriller, în care să am un rol complex, plin de suspans, cu momente de dragoste, care să ţină privitorul cu sufletul la gură. M-am mai gândit că mi-ar plăcea să fiu psiholog, dar nu cred că m-aş potrivi foarte bine în meseria asta, pentru că am observat că dacă se întâmplă să greşesc îmi dau doar mie dreptate, iar asta nu mă face un bun psiholog.

Care sunt cele mai importante lucruri pentru tine, în viaţă?

În primul rând, să fiu sănătoasă. Apoi să fiu o persoană educată, cu şcoală, cu facultate.

afis campanie nevazatoareCum ai descrie fericirea?

Eu sunt fericită atunci când mi se îndeplinesc visele. Am stat şi m-am gândit şi ştiu că o să fiu cea mai fericită, deşi ştiu că niciodată nu se va întâmpla asta, dacă aş putea vedea măcar pentru o zi. Eu m-am născut aşa, nevăzătoare, creierul meu s-a atrofiat şi nu se mai poate reface, am o întrerupere la creier care nu îmi permite să văd.

Te consideri o fată frumoasă?

Nu prea, sincer.

Campania „Frumuseţea este şi în ochii care nu văd se va încheia cu o expoziţie foto, cu vânzare, în data de 19 noiembrie 2013, ora 18:30, la Sala de Expoziţii F64.

Pentru mai multe detalii, accesaţi şi pagina de Facebook: https://www.facebook.com/FrumuseteaEsteSiInOchiiCareNuVad

Sponsor: Dove

Parteneri principali: Asociaţia Nevăzătorilor din România, Iiana.ro, F64, Privileg Catering, L’Occitane, Florăria Iris

Parteneri media: Story, Q magazine, Unica, Avantaje, Libertatea, Psyhologies, The Epoch Times România, Ciao, Spy, Romania Insider, Calendar Evenimente, Cinemagia, Cinefan, Ziarul Metropolis, La Revista, 7 seri, Egophobia, bookmag.ro, cariereonline, Artc Act Magazine, catavencii.ro, cosmopolitan.ro, femeia.ro, miresici.ro, mami.ro, money.ro, hipmag.ro, stirifeldefel.ro, mayra.ro,  autentici.ro, avocatnet.ro, CSRevolution, Agentia de carte, filme-carti.ro, Anchetatorul modern, blogatu.ro, dordeduca.ro, Ceainăria La un ceai, Fundaţia Calea Victoriei, hotnews.ro

Articole similare

Eveniment special la TIFF Sibiu 2011 – Concert Goran Bregovic

Delia Marc

Nemira și Nemi la Bookfest 2019 – noutăți editoriale și scriitori invitați

Jovi Ene

Noi serii în colecţia „Biblioteca Polirom”: Esenţial, Actual, Junior

Jovi Ene

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult