Stiri

Interviu cu Loredana Drăgan, nevăzătoare: „Cel mai important pentru mine este să nu aştept de la nimeni milă”

loredana draganLoredana s-a născut nevăzătoare, mama sa având RH-ul negativ, fapt ce i-a afectat vederea iremediabil încă din primele zile de viaţă, fără a-i oferi o soluţie de vindecare. Originară din Vâlcea, Loredana a absolvit Şcoala pentru Deficienţi de Vedere, din Bucureşti, şi apoi Şcoala Specială pentru Nevăzători de la Arad. Iar în prezent lucrează ca maseur terapeut în Bucureşti.

Viaţa însă a fost blândă cu Loredana Drăgan, acum în vârstă de 37 de ani, aducându-i un cale un coleg de şcoală, care a dorit să-i fie alături, „la bine şi la greu”, astfel ca ea şi Dan sunt căsătoriţi de 17 ani şi au împreună o fată, care nu a moştenit problemele de vedere ale părinţilor săi.

Ce înseamnă frumuseţea pentru tine?

Frumuseţea se simte la un om după sufletul şi comportamentul pe care îl are. Frumuseţea reală este cea interioară. Chipul nu e atât de important pentru a fi frumos.

Care e cel mai frumos vis al tău?

Îmi doresc să am în continuare o căsnice fericită, cum am avut şi până acum, şi să am mari bucurii din partea fetei mele, pe care o susţin din toate punctele de vedere.

Ce pasiuni ai?

Mie îmi place sportul foarte mult, să mă implic în tot felul de activităţi sportive: în special popice sau atletism. Dar nu prea ni le permitem, din punct de vedere financiar. Îmi place fotbalul, îmi place să merg în tribune pe stadion, iar echipa mea favorită este Steaua. Atmosfera de pe stadion o trăiesc la fel ca un văzător, o simt foarte intens. Ştiu ce se întamplă pe gazon din ce se întâmplă în tribune, adrenalina mea e la fel de mare ca oricărui om prezent acolo.

„Dacă sunt o persoană cu un handicap, asta nu înseamnă că nu aş putea să fac orice. Să calc rufe, să spăl, să fac de mâncare…” Loredana Drăgan, nevăzătoare

Care sunt cele mai importante lucruri pentru tine, în viaţă?

Cel mai important pentru mine e să pot să muncesc şi să îmi întreţin familia şi să nu aştept de la nimeni milă. Dacă sunt o persoană cu un handicap, asta nu înseamnă că nu aş putea să fac orice. Orice! Să calc rufe, să spăl, să fac de mâncare, pot să fac atât de multe, dar nu am condiţiile optime pentru a mă desfăşura aşa cum îmi doresc eu, cum simt că pot să o fac.

Ce înseamnă fericirea pentru tine?

Copilul meu mă face cea mai fericită femeie, şi familia, în general. Fata mea face atletism de performanţă, iar când are rezultate bune, mă încurajează şi îmi dă putere să lupt pentru ea şi mai mult, să îi fie cât mai bine. Sunt cea mai fericită, când ştiu că ea este bine şi că nu îi lipseşte nimic.

afis campanie nevazatoareÎn aceste momente eşti o femeie fericită?

Da, chiar mă consider o femeie fericită. Sunt o persoană puternică şi lupt pentru mine şi familia mea. Mă consider un om normal, fără frustrări, sunt un om frumos, în felul meu. De fapt, fiecare om e frumos în felul lui. Poate că dacă nu eram nevăzătoare, nu puteam să fac multe lucruri din cele pe care le fac acum. „Defectul” meu m-a încurajat să îmi depăşesc limitele şi să încerc să fac orice. Consider că optimismul pe care îl am m-a ajutat foarte mult în viaţă şi îmi place să-l transmit mai departe.

Campania „Frumuseţea este şi în ochii care nu văd se va încheia cu o expoziţie foto, cu vânzare, în data de 19 noiembrie 2013, ora 18:30, la Sala de Expoziţii F64.

Pentru mai multe detalii, accesaţi şi pagina de Facebook: https://www.facebook.com/FrumuseteaEsteSiInOchiiCareNuVad

Sponsori: Dove

Parteneri principali: Asociaţia Nevăzătorilor din România, Iiana.ro, F64, Privileg Catering, L’occitane, Florăria Iris

Parteneri media: Story, Q magazine, Unica, Avantaje, Libertatea, Psyhologies, The Epoch Times România, Ciao, Spy, Romania Insider, Calendar Evenimente, Cinemagia, Cinefan, Ziarul Metropolis, La Revista, 7 seri, Egophobia, bookmag.ro, cariereonline, Artc Act Magazine, catavencii.ro, cosmopolitan.ro, femeia.ro, miresici.ro, mami.ro, money.ro, hipmag.ro, stirifeldefel.ro, mayra.ro,  autentici.ro, avocatnet.ro, CSRevolution, Agentia de carte, filme-carti.ro, Anchetatorul modern, blogatu.ro, dordeduca.ro, Ceainăria La un ceai, Fundaţia Calea Victoriei, hotnews.ro

Articole similare

Concurs: Câștigă 2 cărți ”Hobbitul” și 2 invitații duble la filmul ”Hobbitul: Bătălia celor cinci oştiri”! – ÎNCHEIAT!

Jovi Ene

Festivalul FanMOVIE, organizat de copii pentru copii în perioada 18 – 20 septembrie 2015

Jovi Ene

Despre lumea parfumată, violentă şi senzuală a Imperiului Otoman

Jovi Ene

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult