Stiri

Harry Mulisch (1927-2010)

Scriitorul olandez Harry Mulisch, autorul bestseller-urilor “The Assault” si “The Discovery of Heaven”, s-a stins din viata sambata, la varsta de 83 de ani, in locuinta sa din Amsterdam, anunta Reuters. Harry Mulisch era considerat, cel putin in Olanda, un candidat serios la Nobelul pentru Literatura. In anul 2007, un juriu olandez a desemnat “The Discovery of Heaven” (“Descoperirea raiului”) drept “Cea mai buna carte olandeza din toate timpurile”.

Premierul olandez a deplans decesul lui Mulisch, numindu-l pe scriitor “o pierdere pentru Olanda si pentru literatura acestei tari”, in timp ce ministrul Culturii l-a numit pe Mulisch ultimul dintre “Cei trei mari”, scriitori, alaturi de Gerard Reve si Willem Frederik Hermans, ambii decedati.

Nascut pe 29 iulie 1927, la Haarlem, Harry Mulisch a devenit cunoscut odata cu aparitia bestseller-ului “The Assault”, a carui ecranizare a fost rasplatita, ulterior (1986) cu un premiu Oscar. Cartea, care are ca subiect fapte petrecute in timpul celui de-al doilea razboi mondial, a fost publicata in 1982, cand, potrivit lui Mulisch, oamenii inca se “refaceau” dupa traumele din timpul razboiului.

(Sursa Hotnews.ro)

Articole similare

Editura Herald la Salonul International de Carte Bookfest (1- 5 iunie 2016)

Jovi Ene

Câteva știri din lumea culturală românească (10 – 16 iunie 2019)

Jovi Ene

Noutăți săptămânale Netflix: Roma, The boy who harnessed the wind, Protectorul Istanbulului, Un prinț de Crăciun: Nunta regală

Jovi Ene

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult