Stiri

Filmul-omnibus „Love Bus”, o nouă avanpremieră la Independent Union

Afis Love BusLuni, 30 iunie, de la ora 19:30, Sala Union (Paul Călinescu) a Cinematecii Române prezintă, în prezenţa realizatorilor, a doua avanpremieră a filmulului-omnibus LOVE BUS: CINCI POVEŞTI DE DRAGOSTE DIN BUCUREŞTI (România, 2014), cu regia semnată de Roxana Andrei, Mihai Mincan, Florin Babei, Constantin Radu Vasile şi Andrei Georgescu. Producătorii filmului sunt Paul Negoescu, Radu Stancu şi Gabriela Suciu. LOVE BUS este o producţie Papillon Film, în coproducţie cu De Film şi Atelierul de Film UNATC.

Evenimentul este al nouălea din seria „Independent Union”, iniţiată în februarie a.c. la Cinemateca Union şi menită a promova producţia cinematografică independentă din România. La solicitarea publicului, care a umplut până la refuz Sala Union la prima avanpremieră a filmului, de pe 29 mai, s-a decis reluarea proiecţiei în cadrul programului „Independent Union”.

LOVE BUS este un film-omnibus format din cinci episoade prezentând fiecare câte o poveste de dragoste care se petrece într-un cartier al Bucureştiului. Filmul a fost turnat în regim independent, cu studenţi proaspăt absolvenţi ai Universităţii Naţionale de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L. Caragiale”, şi reprezintă debutul lor, colectiv, pe marile ecrane.

Datele celor cinci episoade ale filmului:

Episodul 1: IANCULUI
Scenariu și regie: Roxana Andrei
Cu: Ada Galeş, Cătălin Jugravu, Andrei Ion, Tania Popa
Imagine: Mihai Marius Apopei
Montaj: Andreea Dănilescu
Sunet: Ștefan Matei
Sinopsis:
Alexandra are 20 de ani și un singur scop: să se împace cu fostul ei iubit, indiferent de riscurile la care se expune sau de oamenii pe care-i rănește.

Episodul 2: DRUMUL TABEREI
Regie: Mihai Mincan
Scenariu: Mihai Mincan, Cristian Delcea
Cu: Andrei Seuşan, Iulia Ciochină
Imagine: George Chiper-Lillemark
Montaj: Dragoș Apetri
Sunet: Vlad Voinescu, Filip Mureşan
Sinopsis:
București, România – Fairbanks, Alaska. 27 de zile cu mașina. 25 de ore cu avionul. O secundă cu gândul.

Episodul 3: UNIRII
Regie: Florin Babei
Scenariu: Florin Babei, Roxana Mocanu
Cu: Bogdan Zamfir, Cătălina Crişan, Issabela Yang, Nicolas Teodorescu
Imagine: Alex Brendea
Montaj: Florin Babei
Sinopsis:
La o petrecere de adolescenți, Bobo încearcă să-și convingă iubita virgină să se culce cu el, dar Cătălina nu se simte pregătită şi îl refuză. Mai târziu, cei doi își vor găsi alinarea în brațele altora.

Episodul 4: TINERETULUI
Scenariu și regie: Constantin Radu Vasile
Cu: Carla Teaha, Ştefan Mircea
Imagine: Victor Ionichi
Montaj și sunet: Constantin Radu Vasile, Alin Constantin
Sinopsis:
Ștefan se reîntâlneşte cu o fostă colegă de liceu. Cei doi se plimbă împreună prin parc şi decid să se revadă mai pe seară. După ce îşi cumpără droguri, el ajunge acasă şi află că ea a murit într-un accident.

Episodul 5: CIŞMIGIU
Regie: Andrei Georgescu
Scenariu: Andrei Georgescu, Paul Negoescu
Cu: Alec Secăreanu, Victoria Răileanu
Imagine: Adrian Coclușneanu
Montaj: Sebastian Plămădeală
Sunet: Tiberiu Popa
Sinopsis:
George și Andreea sunt un cuplu relaxat. Într-o zi, Andreea găsește în baia lui George un ulei de masaj, a cărui apariție George nu o poate explica.

Vă aşteptăm!

Parteneri media ai Cinematecii Române: Radio România Cultural, Observator cultural, Tabu, Cinemagia, CinemaRx, Port.ro, Urban Things – Chestii Urbane, Bucuresteni.ro, Calendar Evenimente, COOPerativa Urbană, CentrulVechi.com, OrasulVechi.ro, Filme-carti.ro, GazetaLibera.ro, BlogDeCinema.ro, AaRC.ro, SemneBune.ro, Feeder.ro.

(Comunicat de presă Cinemateca Română)

Articole similare

Pe 8 martie, certificatul de căsătorie îţi face intrarea la „Bună! Ce faci?”

Jovi Ene

Concurs: Câștigă una dintre cele trei cărți „Femei care aleargă cu lupii. Poveşti şi mituri ale arhetipului femeii sălbatice”, de Dr. Clarissa Pinkola Estés – ÎNCHEIAT!

Jovi Ene

Vreme ploioasa in mai. The Rain: Sezonul 2 si multe altele!

Jovi Ene

Leave a Comment

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult