Editorial Recomandat

Filme, carţi şi câteodată fotbal: 11 iunie 2012

Rezultate 10 iunie:

Spania-Italia 1-1
Pronosticuri corecte: Eddie, Marian, Codrut

Irlanda-Croatia 1-3
Pronosticuri corecte: Eddie

Meciul zilei: Franta-Anglia. Pilula culturala: Dan.

Rivalitatea dintre Franta si Anglia nu se limiteaza numai la fotbal si are o indelungata treditie istorica. Probabil ca multi cunosc ‘Henric al V-lea’ al lui Shakespeare care descrie peripetiile regelui englez din vremea razboiului de o suta de ani, culminand cu batalia de la Agincourt. Va fi discursul antrenorului englez la fel ca cel al regelui Henric (interpretat de Kenneth Branagh) in ajunul bataliei?

Poate ca meciul se va termina cu un rezultat de egalitate si echipele isi vor imparti punctele? Precum isi imagina caricaturistul James Gillray in 1905 impartirea lumii (Napoleon continenul, Anglia reprezentata de primul ministru al vremii William Pitt marile) in vremea razboaielor napoleonene?

Pronosticuri meciuri 11 iunie 2012. Franta-Anglia

Jovi: 2-1
Eddie: 0-2
Dan: 1-3
Marian: 0-2
Mihaela St.: 2-0
Iulian: 1-3
Alartes: 1-1
Mike: 0-2
Codrut: 0-0
Jules: 1-1
Costi: 0-0
Mihaela M.: 1-1
Ucraina-Suedia
Jovi: 1-1
Eddie: 1-1
Dan: 3-1
Marian: 0-1
Mihaela St.: 0-1
Iulian: 3-1
Alartes: 1-1
Mike: 1-2
Codrut: 0-1
Jules: 0-0
Costi: 1-2
Mihaela M.: 0-1
Clasament intermediar:
1-4. Mihaela St., Eddie, Marian, Codrut – 10 pct.
5-12. Mike, Mihaela M., Jovi, Jules, Costi, Alartes, Iulian, Dan – 0 pct.

Parteneri concurs: Editura Polirom şi Books-Express.ro.

Premiu Books-Express.ro: Messi. The Inside Story of the Boy Who Became a Legend. Messi este considerat drept cel mai bun jucător din generația sa, și unul dintre cei mai buni din istoria fotbalului, fiind nominalizat la Jucătorul anului până la vârsta de 21 de ani. El a fost desemnat de FIFPro cât și de World Soccer Magazine „tânărul jucător al anului” timp de trei ani consecutiv în perioada 2003-2005. Stilul său de joc a atras comparații între el și legenda fotbalului Diego Maradona, chiar Maradona declarându-l pe Messi succesorul său.

În 2009, 2010 și în 2011 a primit premiul Balonul de Aur pentru cel mai bun fotbalist al anului egalând performanța lui Michel Platini singurul jucător din istorie care reușise să câștige până in acel moment 3 baloane de aur consecutiv. Cartea de fata include si recordurile sale din anii 2010-2011, inclusiv marele meci din Finala Champions League 2011.

Va precizam ca oricine poate comenta la articolele noastre, iar cel care va ghici cele mai multe rezultate în comentariile înaintea jocurilor va primi un pachet de cărţi-surpriză din partea Filme-carti.ro.

Articole similare

Colossal (2016)

Dan Romascanu

3 cărți ale copilăriei care pot schimba o viață

Jovi Ene

Istoria țării de la capătul lumii: A Brief History of Japan, de Jonathan Clements

Dan Romascanu

3 comments

Codrut 11 iunie 2012 at 11:17

Se stie, cine cunoaste, stie!

Reply
Codrut 11 iunie 2012 at 11:18

Batalia a fost la AZINCOURT(nu Agincourt)!

Reply

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult