Editorial Recomandat

Cărţi pentru copii ce te îndeamnă la călătorii

shhVă scriam acum ceva timp despre cele mai bune cărți pentru copii, dintre cele pe care noi le-am citit în ultima perioadă de la Editura Litera, consacrând în același timp o rubrică nouă cărților pentru copii, astfel încât în orice moment puteți citi despre cărțile nou-apărute și pe care noi și copiii noștri le-am răsfoit cu încântare.

Acum vă prezint un infografic interesant despre ”cărțile pentru copii ce te îndeamnă la călătorii”. Încă aștept ca al meu copil să călătorească cu proprii ochi și propria imaginație prin lumea cărților (înțelegând prin asta să își citească singur cărțile preferate), dar asta nu înseamnă că nu putem să îl ghidăm în această lume cu propriile sfaturi. Iar acest infografic prezintă locurile unde suntem purtați, prin acțiune și prin forța imaginației, în cele mai citite cărți pentru copii din lume.

Fie că vorbim despre seria Harry Potter (și referirile sale la Alnwick Castle, folosit ca imagine a Hogwarts în primele două filme), de Winnie the Pooh, de A.A. Milne (și Pădurea Ashdown, East Sussex din Anglia, loc de joacă pentru ursuleț și prietenii săi) sau de Hobbit-ul lui Tolkien (și teritoriul Matamata din Noua Zeelandă, unde s-a filmat o mare parte din trilogie), fiecare poveste de succes a copiilor de azi ne poartă pe alt tărâm al lumii, iar cei tineri visează să ajungă vreodată acolo. Voi unde ați dori să ajungeți?

a-childrens-book-guide-to-travel-infographic_515d6a60afcc3

Sursa: Visual.ly.

Articole similare

Lansare ”Lebedele de pe Fifth Avenue”, de Melanie Benjamin, Humanitas Fiction

Cristina-Ionela Grigore

4 titluri de citit în această toamnă de la Editura Meteor Press

Jovi Ene

Filme documentare de scurtmetraj nominalizate pentru Oscar 2019

Adriana Ruta Neagoe

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult