Editorial Recomandat

Care sunt cărțile potrivite de dăruit copiilor de diferite vârste?

readingreadiness1De multe ori, adulții sunt puși într-o postură dificilă atunci când este necesar să aleagă cartea potrivită de dăruit unui copil. Indiferent dacă este vorba de propriul copil (pe care totuși îl cunoști destul de bine) sau de copilul altei persoane, a cărui zi de naștere se apropie și te-ai săturat de cadourile tipice, precum jucăriile, acuarelele sau hăinuțele.

Primul criteriu care trebuie, în mod sigur, luat în calcul este acela al vârstei: fiecare vârstă, de la câteva luni până aproape de adolescență, are propriile caracterisitici pe care trebuie să le ai în vedere atunci când cumperi cărți. Și apoi, desigur, vine criteriul istețimii, al personalității proprii a copilului, dar și pasiunile sale. Pentru final, lăsăm criteriul banilor (nu merită să dăm sute de lei pe o carte, pe care copilul nu o va aprecia decât o oră :D) și al ofertelor valabile în librăriile off sau on-line.

În infograficul de mai jos, pe care îl voi prezenta pe larg, alături de ofertele de carte de la noi, sunt menționate cele mai potrivite cărți de dăruit copiilor de diferite vârste, de la 3 luni până la 9 ani. Puteți să îl studiați cu atenție și să îl trimiteți mai departe părinților, bunicilor, celor care au grijă de copii sau celor care, de ce nu?, vor ajunge în curând în vizită la un prieten ce are copii și nu știu ce cadou li se potrivește:

children-care-books-nanny4u-infographic_522d5c9f03ce2

Sursă infografic: Visual.ly.

Articole similare

Cartea de la ora 5, transferată din mediul online direct în mijlocul publicului, încă pasionat de carte – tema călătoriei în literatura universală și românească

Andreea Andrusca

Uniunea Sovietică sub Brejnev. Două mărturii (I)

Codrut

Părinţi, copii şi Celălalt Tărâm: Coraline, de Neil Gaiman

Tudor-Costin Sicomas

2 comments

Oana 21 septembrie 2013 at 11:23

Ar fi trebuit sa incepeti prin a spune ca recomandati carti in engleza, nu in romana. Am intrat pt ca nu stiam ce sa cumpar unui copil de 12 luni care inca nu vorbeste (nici romaneste). Cum as putea sa-i daruiesc o carte in engleza?
M-a deranjat faptul ca am pierdut timpul citind acest articol si nu am gasit informatia esentiala inca de la inceput.

Reply
Jovi 21 septembrie 2013 at 11:27

Oana, la aproape toate linkurile am pus legătura spre cărțile în limba română.
Doar acolo unde acestea nu au fost traduse în română, a trebuit să punem linkul spre limba engleză…
Altfel, ne cerem scuze pentru neînțelegere!

Reply

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult