Stiri

Dan Chisu, publicat in colectia Strada Fictiunii

Garsoniera din padurea de macaraleDan Chişu, cunoscut actor, producător şi rezigor, a fost publicat în colecţia Strada Ficţiunii (Editura ALLFA), secţiunea Contemporan, cu romanul Garsoniera din pădurea de macarale. Romanul va fi lansat la Salonul Internaţional de Carte Bookfest 2013 în prezenţa autorului. Evenimentul va avea loc vineri, 31 mai, ora 18.00, în *standul Editurii ALL şi va fi urmat de o sesiune de autografe.

“Un adevărat roman postrevoluţionar, cu personaje de tranziţie, ce par să se repete, aidoma unei spirale, la nesfârşit.” – Bogdan Mihai Dascălu

“Am citit cartea într-o singură seară. M-a prins, exact ca un roman poliţist.”– George Ivaşcu

Despre carte:

Basile Carlasse este un regizor de teatru celebru în Franţa. Fiind de origine română – cu numele neaoş Vasile Cârlice –, se întoarce în România post-revoluţionară pentru a pune în scenă o alegorie a sistemului comunist. Însă odată cu amintirile şi nostalgiile iese la iveală Gelu. Cei doi îi vor expune cititorului o poveste şocantă, pe care naratorul o transformă cu măiestrie într-o partitură cu accente de scenariu rocambolesc: povestea emigrantului şi a securistului, dar şi a victimei şi a călăului care schimbă rolurile.

Rezultatul este un roman autentic, cu scriitură originală şi un mod neaşteptat de a construi imprevizibilul.

Despre autor:

Dan Chișu a urmat Facultatea de Litere din Iași, abandonând studiile când a părăsit România. După 1989 s-a întors în țară, unde a înfiinţat editura DaKINO Publishing şi s-a ocupat de organizarea Festivalului Internațional de Film DaKINO. În 2005 îi apare primul roman, Singur sub duș, iar în 2007 publică prima ediție din Garsoniera din pădurea de macarale.

Editura ALLFA, parte a Grupului Editorial ALL, are un portofoliu bazat în special pe literatură, oferind titluri dintre cele mai variate, pentru toate vârstele şi gusturile. În 2011 a lansat colecţia Strada Ficţiunii, în care sunt reunite romane clasice, contemporane şi populare (bestselleruri).

*standul Editurii ALL – pavilion C1, Complex Expoziţional Romexpo

Articole similare

Noutăţile editurilor Polirom şi Cartea Românească la Bookfest 2012

Jovi Ene

Câteva știri din lumea filmului românesc (12 – 18 iunie 2017)

Jovi Ene

Lectura publica sustinuta de Doina Jela

Jovi Ene

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult