Recomandat Stiri

Concurs: Câștigă trei cărți ”Hitler, vecinul meu. Amintirile unui copil evreu”, oferite de Editura Meteor Press! – ÎNCHEIAT!

Hitler, vecinul meu_Coperta 1Concursul nostru din această săptămână pune la bătaie trei cărți de la Editura Meteor Press:

Este vorba de trei exemplare din recenta apariție,Hitler, vecinul meu. Amintirile unui copil evreu”, de Edgar Feuchtwanger.

Despre carte: 

Edgar Feuchtwanger, în vârstă de 5 ani, este unicul fiu al unui editor evreu. Are o copilărie fericită în oraşul München. Este lipsit de griji, răsfăţat de părinţi şi de bonă, până când, în blocul de vizavi, se instalează Adolf Hitler, şeful Partidului Naţional-Socialist.

În 1933, fericirea acestei vieţi neumbrite de nimic dispare. Hitler este numit cancelar al Germaniei. Părinţii lui Edgar, lipsiţi de drepturile lor cetăţeneşti, încearcă să-şi protejeze fiul de umilinţe. La scoală, învăţătoarea îl pune să deseneze svastici, iar colegii intra în rândurile tinerilor hitlerişti.

De la fereastra casei lui, Edgar va asista la pregătirea unor evenimente tragice: Noaptea Cuţitelor Lungi, Anschlussul, Noaptea de Cristal. Evreii sunt arestaţi, tatăl lui este închis la Dachau. Groaza, frigul şi foamea de acolo îl vor marca pentru totdeauna. În 1939, Edgar este trimis singur în Marea Britanie, unde işi va vedea mai departe de viaţă.

Edgar Feuchtwanger este istoric. Locuieşte la Winchester, în Marea Britanie. A locuit vizavi de Adolf Hitler din 1929, când avea cinci ani, până în 1939.

Bertil Scali este editor. Intre 1992 si 2004, a fost reporter la VSD, apoi la Paris Match. În 2013 a realizat un documentar, Hitler, mon voisin (Hitler, vecinul meu, 2013), pentru canalul de televiziune Planète.

Pentru a castiga una dintre cele trei cărți oferite, vă rugăm să răspundeţi la următoarea întrebare:

Care este cartea dvs. preferată de la Editura Meteor Press și de ce?

Condiţii de participare :

  • folosiţi o adresă de e-mail validă;
  • lasati un SINGUR comentariu (de pe aceeași adresă de e-mail, de pe același IP, etc.);
  • caştigătorii vor fi desemnați prin tragere la sorti prin intermediul Random.org, dintre cei care respectă condițiile de participare și răspund la întrebarea formulată.

Asteptam comentariile dvs. pana duminică, 4 mai 2014, inclusiv, iar castigatorii vor fi anunțați pe aceasta pagina si pe adresa de e-mail pentru comunicarea datelor personale, respectiv nume si adresa postala, unde vor primi volumul Hitler, vecinul meu. Amintirile unui copil evreu”, de Edgar Feuchtwanger.

Succes!

Concursuri Online

Later edit (5 mai 2014): Tragerea la sorti a avut loc astazi, cei trei castigatori fiind alesi prin intermediul site-ului www.random.org. Am generat o secventa de la 1 la 49 (numarul comentariilor de la acest concurs), cu precizarea ca am asezat comentariile în ordinea cronologică, iar castigatoare sunt comentariile care au respectat condițiile de participare.

Cei trei castigatori prin Random.org sunt:

12

3

-comentatorul  dana71”Am citit de curand “12 ani de sclavie” scrisa de Solomon Northup, o carte interesanta prin prisma trecutului dificil al sclavilor adusi in America sec. XIX. Sunt curioasa sa vizionez si filmul, ca sa vad cum descrie regizorul aceasta poveste.
Mai am in biblioteca o carte aparuta la Editura Meteor Press la care tin mult si aceasta este “Adevarata istorie din spatele Codului lui Da Vinci” scrisa de Sharan Newman, pentru ca fiind atrasa “iremediabil” de scrierile lui Dan Brown, in speta “Codul lui Da Vinci”, am fost curioasa sa citesc cat mai multe carti despre acest caz.”;

-comentatorul  rosca raluca daniela – ”Nicholas Bate – Sa fii cel mai bun.Ghidul succesului personal. Imi plac cartile de dezvoltare personala iar cea publicata de Meteor Press cuprinde multe sfaturi utile pentru echilibrul intre viata personala si cea profesionala.”;

-comentatorul  – mihai florin – COMENTARIU INVALIDAT (2 comentarii de pe acelasi IP);

-comentatorul  – vasilica46 – http://meteorpress.ro/carti-591-Mitologia_romana.php Cred ca aceasta carte contine esentialul despre ce ararta in titlu si ma va lumina in acest domeniu.”

Felicitari!

Articole similare

Concert: Notes & Ties

Iulia Dromereschi

Lansarea romanului “O fereastra intunecata” de Florin Irimia la Teatrul Fix din Iasi

Jovi Ene

Stiri de bine pentru cinefili, primite de la “Independenta Film”

Delia Marc

48 comments

Ursu George 28 aprilie 2014 at 10:54

Cartea mea preferata de pe siteul Meteor este ”12 ani de sclavie”
de Solomon Northup. Unicitatea si autenticitatea materialului a personajelor si modul unic in care a fost realizat un film de exceptie pornind de la aceata carte.

Liliana 28 aprilie 2014 at 11:39

Nicholas Bate – Sa fii cel mai bun.Ghidul succesului personal. Imi plac cartile de dezvoltare personala iar cea publicata de Meteor Press cuprinde multe sfaturi utile pentru echilibrul intre viata personala si cea profesionala.

Andreea Iulia Toma 28 aprilie 2014 at 11:47

Vioara de la Auschwitz- de Maria Angels Anglada. Și titlul și tema cărții mă fascinează

Andrei 28 aprilie 2014 at 12:06

12 Ani de Sclavie – Autenticitatea si intensitatea emotiilor pe care le transmite Solomon Northup in acest volum sunt greu de egalat.

raluka 28 aprilie 2014 at 12:11

Evadarea de la Auschwitz – Andrei Pogojev. Pentru ca este o poveste reala, o poveste despre lupta pentru supravietuire si despre reusita.

Ema 28 aprilie 2014 at 12:18

12 ani de sclavie – Modul in care Solomon Northup isi descrie experienta de viata din cel 12 ani ca sclav este impresionant. Evenimentele relatate de el sunt puternic incarcate emotional: cumpărarea sclavilor, biciuirile, vânătoarea cu câini a fugarilor, siluirea femeilor care atrăgeau ochii stăpânilor şi truda necontenită.

vasile 28 aprilie 2014 at 13:19

”Pâine neagră”, de Emili Teixidor pentru ca mi-a placut scrisul…

Andreiuta 28 aprilie 2014 at 14:25

Vanatoare de nazisti-Guy Walters
Istoria m-a atras mereu mai ales cand este vorba de al doilea razboi mondial

Alina. 28 aprilie 2014 at 14:34

12 ani de sclavie de Solomon Northup deoarece exprimaa o realitate cutremuratoare a istoriei !

alex 28 aprilie 2014 at 14:56

12 ani de sclavie, mi-a placut foaerte mult si cartea si filmul, cartea eveminete care sunt puternic incarcate emotional.

Niculina 28 aprilie 2014 at 15:01

Secretele comunicarii nonverbale. Ghidul unui fost agent FBI pentru citirea rapida a oamenilor – sunt psiholog si mi-a placut enorm aceasta carte deoarece sunt fascinata de comunicarea non verbala.

Remi 28 aprilie 2014 at 15:37

12 ani de sclavie de Solomon Northup, prezinta foarte veridic realitatea acelor vremi.

Alina S 28 aprilie 2014 at 15:45

Cartea “Secretele comunicarii nonverbale. Ghidul unui fost agent FBI pentru citirea rapida a oamenilor” de Joe Navarro mi-a fost de un mare ajutor in realizarea partii teoretice a lucrarii mele de licenta.

Bidianu Dan Valentin 28 aprilie 2014 at 17:31

Dracula. Lumina si umbra Ordinului Dragonului
Brian Storker
pentru ca-mi place genul si e destul de funny cartea 🙂

sims 28 aprilie 2014 at 17:48

12 ani de sclavie de Solomon Northup pentru ca prezinta o lume ce nu ar trebui uitata, o lume din care ar trebui sa invatam multe pentru ca istoria sa nu se mai repete

maria 28 aprilie 2014 at 18:45

Vanatoare de nazisti-Guy Walters pentru latura intunecata a fiintei umane

Popa Nicuşor 28 aprilie 2014 at 20:07

As dori sa citesc Vioara de la Auschwitz. chiar mi se pare o carte interesanta!

STEFAN NADIA IRINA 28 aprilie 2014 at 20:28

Evadarea de la Auschwitz – Andrei Pogojev. Pentru ca este o poveste reala, o poveste despre lupta pentru supravietuire si despre reusita.
raluka a scris recent..Brick mansions

neg 28 aprilie 2014 at 20:28

As dori sa citesc Vioara de la Auschwitz. chiar mi se pare o carte interesanta!

mihai florin 28 aprilie 2014 at 21:16

Evadarea de la Auschwitz – Andrei Pogojev..o poveste tragica si reala

maria b. 28 aprilie 2014 at 21:18

Vanatoare de nazisti-Guy Walters .iubesc dreptatea si toti trebuie sa raspunda pentru ce au facut.

Dorin Craciun 28 aprilie 2014 at 21:46

Imi place cartea “Bunele maniere astazi” de Inge Wolff deoarece reprezinta o „aducere la zi” a manualelor de bune maniere clasice. Intr-o lume tot mai tehnologizata, multiculturala si deschisa, avem mai multa nevoie decat inainte de principii care sa ne ghideze comportamentul. Cele mai vechi se pot dovedi in foarte multe ocazii incomplete sau chiar depasite. Si atunci? Mai este valabila regula dupa care un barbat intra in restaurant inaintea femeii? Cum ne comportam cand gestul pe care ni-l impun bunele maniere este ofensator in societatea pe care o vizitam? Cum putem comunica intr-un mod cat se poate de „manierat” cu ajutorul calculatorului sau al telefonului mobil? Aceasta carte ne ofera raspunsurile de care avem nevoie…

Eric Victor 28 aprilie 2014 at 22:40

Cartea mea preferata este O istorie a lumii moderne-Paul Johnson deoarece este o carte cu un adevar istoric valoros care imbina viziunea istorica cu cea critica. Exista multe pagini care te vor uimi, iar altele te vor tulbura din cauza unghiului critic pe care il abordeaza autorul. Volumul descrie fiecare eveniment si ce evolutie a avut acesta asupra societatii in care traim. Multitudinea de exemple cu care vine autorul, este una coplesitoare.

ony 28 aprilie 2014 at 23:15
Elena 29 aprilie 2014 at 00:00

Hitler, Ian Kershaw pentru ca este cea mai buna bibliografie a dictatorului german scrisa vreodata. O lucrare stiintifica in adevaratul sens al cuvantului. Sincere respecte pentru initiativa.

Mihai Tanasie 29 aprilie 2014 at 00:27

12 Ani de sclavie este cartea pe care o preferchiar daca subiectul este cutremurator. In primul rand, am putea lua tattudine ca asemenea atrocitati sa nu mai aiba loc de aceea aleg aceasta carte.

Cotutiu Adrian Florin 29 aprilie 2014 at 08:26

Solomon Northup – 12 ani de sclavie. Sunt pasionat de istorie. Cartea mi se pare interesanta deoarece reprezinta rememorarea unor evenimente reale.

florin 29 aprilie 2014 at 09:19

“Executaţi prin înfometare” – Miron Dolot, pentru descoperirea a ceea ce s-a numit “holocaustul ascuns” sau cum poate fi eliminată o populaţie incomodă.

Razvan 29 aprilie 2014 at 09:27

Din punctul meu de vedere, initiativa celor de la Meteor Press de a scoate biografiile liderilor nazisti, biografii scrise exemplar, studii stiintifice autentice si nu doar niste scalambaieli ca sa se scoata niste bani, este salutara.

Hitler de Ian Kershaw este, de departe, cea mai complexa, obiectiva si bine construita biografie a cancelarului german.

Balan Adrian 29 aprilie 2014 at 12:33

“Nimic de invidiat. Vieti obisnuite din Coreea de Nord” pentru ca trateaza un subiect care m-a interesat mereu, gandindu-ma ca pana nu demult eram aproape in aceeasi situatie ca acei oameni si am fi putut ramane asa in continuare…

rosca raluca daniela 29 aprilie 2014 at 17:14

Nicholas Bate – Sa fii cel mai bun.Ghidul succesului personal. Imi plac cartile de dezvoltare personala iar cea publicata de Meteor Press cuprinde multe sfaturi utile pentru echilibrul intre viata personala si cea profesionala.

Stanescu Ana-Maria 29 aprilie 2014 at 19:35

Vioara de la Auschwitz pentru ca relateaza o poveste impersionanta, reala despre evrei din lagarul de la Auschwitz, cel mai dur lagar dintre cele existente la vremea aceea. Cartea vorbeste despre oamenii care intampina obstacole dar le depasesc pentru ca nu pot fi doborati.

Radu C 29 aprilie 2014 at 23:09

Gramatica limbii franceze – Carmen Stoean, Corina Cilianu-Lascu. E importanta in sensul ca ofera un suport didactic in vederea organizarii cunostintelor pe care deja le am, facilitand dezvoltarea vocabularului si fluenta in exprimare.

Nsitor Sorin 30 aprilie 2014 at 03:06

De ce gresim?-Joseph T. Hallinan.imi ofera o privire introspectiva a erorilor umane din care avem doar de invatat pentru a nu repeta greselile trecutului

Romi 30 aprilie 2014 at 11:34

Cartea “Bunele maniere astazi” de Inge Wolff , reprezinta o „aducere la zi” a manualelor de bune maniere clasice.

Roxana 30 aprilie 2014 at 15:20

12 Ani de Sclavie multe emotii

Mocanu Robert 30 aprilie 2014 at 21:50

“Nimic de invidiat. Vieti obisnuite din Coreea de Nord” de Barbara Demick.

Este extraordinar faptul ca in secolul 21 exista oameni care traiesc sub regimuri totalitare. Cartea este foarte bine documentata, iar povestile, desprinse parca dintr-un film sci-fi, te lasa absolut naucit in fata realitatii crude contemporane.

Romi 1 mai 2014 at 14:43

Vioara de la Auschwitz- de Maria Angels Anglada, carte fascinanta.

Csoka Eugen 1 mai 2014 at 19:29

Prizonier la Guantanamo-Ma impresioneaza sa aflu despre lucruri care par sa intreaca imaginatia

horade 1 mai 2014 at 21:22

Am citit de curand volumul “Dosarul Hitler” (Henrik Eberle, Matthias Uhl) si pot spune ca nu ma asteptam sa aflu elemente atat de “proaspete” si inedite din viata dictatorului si marturisesc ca aceasta lectura m-a surprins intr-un mod pozitiv al informatiilor.
As mai adauga si volumul “12 ani de sclavie” (Solomon Northup), insa la acesta am simtit pregnant un sentiment sfasietor de “tanguire” al povestitorului, probabil datorita traumelor traite in sclavie cu adevarat sau poate pot invoca si stilul epocii in care a fost scrisa cartea (acum peste 150 de ani).

vasilica46 4 mai 2014 at 09:00

http://meteorpress.ro/carti-591-Mitologia_romana.php
Cred ca aceasta carte contine esentialul despre ce ararta in titlu si ma va lumina in acest domeniu.

Manase Cristian 4 mai 2014 at 11:24

Nimic de invidiat. Vieti obisnuite din Coreea de Nord, de Barbara Demick…

O carte deosebita care prezinta viata incredibila a nord coreenilor! O carte care ne motiveaza sa nu mai ajungem niciodata in starea in care am trait in perioada comunista!

Grosu Ioana 4 mai 2014 at 20:58

Secretele comunicarii nonverbale – Joe Navarro pentru ca sunt fascinata de studierea comunicarii nonverbale, a gesturilor 🙂

Cojocaru Maria Elena 4 mai 2014 at 21:07

Cum sa ne purtam cu oamenii dificili de Roy Lilley.
O carte deosebita, buna in fiecare casa. Despre comportamentul individual, este un ghid necesar pentru a face fata problemelor intre oameni.

Hutu Mihaela 4 mai 2014 at 22:35

“Secretele comunicarii nonverbale. Ghidul unui fost agent FBI pentru citirea rapida a oamenilor” – de Joe Navarro – o carte interesanta !

dana71 4 mai 2014 at 23:58

Am citit de curand “12 ani de sclavie” scrisa de Solomon Northup, o carte interesanta prin prisma trecutului dificil al sclavilor adusi in America sec. XIX. Sunt curioasa sa vizionez si filmul, ca sa vad cum descrie regizorul aceasta poveste.
Mai am in biblioteca o carte aparuta la Editura Meteor Press la care tin mult si aceasta este “Adevarata istorie din spatele Codului lui Da Vinci” scrisa de Sharan Newman, pentru ca fiind atrasa “iremediabil” de scrierile lui Dan Brown, in speta “Codul lui Da Vinci”, am fost curioasa sa citesc cat mai multe carti despre acest caz.

Comments are closed.

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult