Stiri

Comedia romantică „Bună! Ce faci?”, din 4 martie în cinematografe

„Bună! Ce faci?”, comedia romantică despre care publicaţia americană „Variety” aprecia că este „ca o gură de aer proaspăt” în contextul producţiilor româneşti mai degrabă sumbre, intră în cinematografele din România din 4 martie

  • Lungmetrajul de debut al lui Alexandru Maftei va avea premiera de gală pe 3 martie, la Cinema Patria din Capitală, în prezenţa echipei
  • În prima săptămână, filmul va rula în sălile din Bucureşti, Cluj, Iaşi şi Braşov, apoi îşi va continua traseul în Craiova, Bacău, Timişoara, Constanţa, Piatra-Neamţ, Târgu-Mureş şi Oradea

Inventivă, amuzantă şi plină de tandreţe, comedia romantică „Bună! Ce faci?” este povestea a doi soți care, după 20 de ani de căsnicie, nu mai simt nici o atracţie unul faţă de celălalt. Fiecare dintre ei îşi caută iubirea în altă parte şi, după câteva nopţi de chat nebun, amândoi sunt convinşi că şi-au găsit amantul perfect pe net. Atracţia pentru iubitul virtual e tulburată de sentimentul de vinovăţie, însă nici unul nu bănuieşte că partenerul de care s-a îndrăgostit pe Internet nu e deloc un necunoscut.

Dana Voicu si Ionel Mihailescu

Chiar dacă este deosebit de libertin în propriile relaţii sexuale, băiatul lor de 17 ani este mai mult decât intrigat când descoperă idila părinţilor lui.

„Mi-am propus să fac un film de dragoste. Un altfel de film românesc. Pe care să-ţi facă plăcere să-l vezi. O poveste universală frumoasă, filmată inedit şi ritmat, jucată cu căldură şi umor. Îmi doream un film în care muzica să fie foarte prezentă şi specială. Am vrut să invoc puţin magia cinematografului – atât de lipsită în ultima vreme pe la noi. Nu cred în filmul elitist şi nici în cel comercial. Dar cred că spectacolul cinematografic nu înseamnă numai filmul de pe pânză, ci şi publicul din sală”, spune regizorul Alexandru Maftei.

Ionel Mihailescu si Dana Voicu

Muzica originală compusă de Dragoş Alexandru acompaniază jocul celor trei protagonişti: Ionel Mihăilescu (Paraschiv din „Moromeţii”), Dana Voicu (actriţă, Teatrul Inexistent) şi Paul Diaconescu, student la actorie. În roluri secundare apar Ana Popescu, Adrian Păduraru, Antoaneta Cojocaru, Ioan Andrei Ionescu, Ioana Abur, Adriana Trandafir sau Sabina Iaschevici.

Scenariul îi aparţine actriţei şi dramaturgului Lia Bugnar, iar imaginea este semnată de Radu Aldea.

Absolvent al Academiei de Teatru şi Film din Bucureşti în 1994, Alexandru Maftei a făcut turul festivalurilor internaţionale cu filmul său de diplomă, „În fiecare zi e noapte”. Înainte de primul lungmetraj de cinema, a regizat şapte dintre cele 14 episoade ale serialului românesc „Lombarzilor 8” (B1 TV, 2006), câteva episoade din serialul „Un pas înainte” (ProTV, 2007), precum şi lungmetrajul TV „Fii cu ochii pe fericire” (TVR, 1997) şi documentarul „Ştefan cel Mare şi Sfânt”, din cadrul emisiunii Mari Români (TVR, 2006). A realizat sute de spoturi publicitare, dintre care unele premiate în competiţii internaţionale

Paul Diaconescu si Sabrina Iaschevici

În acest weekend, „Bună! Ce faci?” va fi proiectat la Dublin International Film Festival, în prezenţa regizorului. Pentru primii spectatori români, comedia a fost una dintre cele mai plăcute surprize ale ediţiei din 2010 a Festivalului Internaţional de Film Transilvania – TIFF. Aplaudată şi ovaţionată apoi de publicul Festivalului Internaţional de Film de la Iaşi (IIFF), „Bună! Ce faci?” a fost recompensată cu un Premiu special al juriului. În toamna lui 2010, pelicula a rulat la Cairo, iar pe pământ american a ajuns la începutul acestui an, în selecţia festivalului de la Palm Springs.

„Bună! Ce faci?” este produs de Rollin Studio România, cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei, în colaborare cu Societatea Română de Televiziune și cu participarea HBO România.

Rollin Studio a primit suport financiar pentru acest film din partea Initiative Media, Brand Connection, McCann Erickson România, Mediaedgecia, Mindshare Romania şi Starcom Media Vest. Vânzările internaționale sunt gestionate de M-appeal, Germania. Distribuitorul filmului în România este Voodoo Films.

Pe site-ul bunacefaci.ro veţi găsi în curând informaţii detaliate despre film, articole din presă, o galerie foto şi una multimedia. Filmul are şi propria pagină de Facebook, unde cei mai activi comentatori primesc premii din partea echipei.

Trailer:

Articole similare

Concurs: Câștigă trei cărți ”Marele Gatsby”, oferite de Editura Polirom! – ÎNCHEIAT!

Jovi Ene

Câteva știri din lumea filmului românesc (4 – 10 februarie 2019)

Jovi Ene

„Cărți deschise pentru minți deschise” – sloganul celei de-a IX a ediții a campaniei ”Te așteptăm în librărie”

Jovi Ene

2 comments

adina 21 februarie 2011 at 00:27

asta da gura de aer proaspat, dábia astept sa-mi umplu plamanii cu ea 😛

Reply
Jovi 21 februarie 2011 at 08:44

Si eu sunt tare curios de aceasta comedie… Poveste oarecum obisnuita si cunoscuta, sa vedem cum au transpus-o pe ecran.

Reply

Leave a Comment

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult