Prin blogosfera cinefila Recomandat

Prin blogosfera cinefilă (23 – 29 martie 2015)

prin-blogosfera-cinefila-Din nou in revista blogosferei cinefile, despre revista Film Menu, pe blogul lui Marculescu: ”Film Menu face valuri pentru că trebuie. Este o luptă pentru un lucru bine făcut, poate singurul lucru viu, capabil de luat în calcul și discuție cinema-ul actual și pe cel vechi care-a rezultat din UNATC. Pentru că în lumea mică, bastardizată și scatofagă a cinema-ului aborigen nu s-a făcut vreodată curățenie pe bune. Nimeni n-a îndrăznit să ceară socoteală până acuma și nimeni nu s-a văzut pus să explice care-i faza cu banii și cu standardele artistice și cu cursurile pregătitoare și meditațiile pregătitoare. Și lupta pentru bugetele Film Menu și pentru des-căpușarea UNATC-ului de sinecuriști aroganți de-abia începe. Și e cel mai necesar lucru posibil, o serie serioasă de zguduieli în fundurile și fotoliile mult prea comfortabile, lipsite de griji și pline de auto-importanțe iluzorii.”

-Richard M. Ilie scrie pe blogul Marele Ecran despre filmul Chappie (2015), pe care il catalogheaza drept ”Brainwash Error”: ”Sharlto Copley il insufleteste fizic remarcabil de bine si-i construieste o personalitate curioasa, naiva si usor caraghioasa. Apoi scenele de actiune sunt vizual impresionante, realiste si necompromise pentru un rating mai bland. Efectele sunt ireprosabile, ritmul bun, cu momente de umor si relaxare, specifice unui film de vara. Doar muzica lui Hans Zimmer, intotdeauna impresionanta, aici abia se remarca inghitita de playlistul cu piese Die Antwoord. In concluzie, daca-ti poti decupla creierul de la absurditatea finalului, Chappie poate fi chiar un film simpatic.”

aferim 1-Despre Aferim!, scrie Adriana Gionea pe PortModern: ”Meritul lui Radu Jude este tocmai acela de a-ţi prezenta oglinda colectivă pe care, deşi te irită, nu eşti tentat să o scuipi. Din ea vin pitorescul, tumultul vieţii, căutarea umanităţii spintecate până la urmă şi cântecul tămăduitor, chiar dacă moleşeşte voinţa de a mai schimba ceva. Prin scenele care au redat mulţimea animată de coloana sonoră ce aminteşte de ritmurile lăutăreşti şi de compoziţiile lui Anton Pann, Radu Jude aminteşte de talentul lui Kazantzakis în a reda pitorescul balcanic, doar că în locul unui Zorba senin şi solar sau al unui capitan Mihalis curajos, ai oameni mărunţi cu dialoguri dublate de umorul usturător, în care se ia în râs dezumanizarea. Pentru cei preocupaţi de trasarea unei punţi între lumea din Aferim! şi România actuală, sfaturile zapciului către fiul său cutremurat de situaţia robului pedepsit pe nedrept de boier sunt oglinda strategiei prin care omul strivit între interesele celor puternici încearcă să ducă un trai mai bun-aceea de a-i face dreptate aproapelui doar atât cât să nu-i dăuneze propriilor interese în relaţia cu stăpânirea.”

Recenzii filme pe Filme-carti.ro în această săptămână:

-”And There We Are, in the Middle(2014), film de la One World Romania 2015

The Chinese Mayor(2014), film de la One World Romania 2015

Big Game(2014)

Articole similare

Revista presei culturale (20 – 26 septembrie 2013)

Jovi Ene

Prin blogosfera cinefilă (3 – 9 iulie 2017)

Jovi Ene

Clovnul care ne conduce viața: „Clovnul”, de Iulian Ciocan

Jovi Ene

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult