Interviu

„Personajul meu din VISUL este Carmen, o femeie, puternică, luptătoare, atractivă și în același timp extrem de voluptoasă” (interviu Georgiana Saizescu, actriță)

În VISUL, noul film regizat de Cătălin Saizescu, se numește Carmen și este o actriță de succes, obișnuită cu spotul luminos al  gloriei, într-o permanentă goană între roluri, a cărei viață  personală i s-a scurs printre degete fără să realizeze. Am vorbit cu Georgiana Saizescu despre rolul ei, dar și despre filmul care rulează acum în cinematografe, o comedie inspirată din întâmplări reale și filmată într-un penitenciar. 

VISUL spune povestea unui actor din provincie (Vlad Logigan), nefericit și deseori umilit în carieră, care merge la penitenciar să monteze un spectacol cu deținuți, pregătindu-i pentru festivalul „Descătușare prin cultură”.

– Cum este personajul pe care îl interpretezi în filmul VISUL?

Personajul meu din VISUL este Carmen, o femeie, puternică, luptătoare, atractivă și în același timp extrem de voluptoasă. Îmi place perseverența ei, are drumul clar stabilit și indiferent de obstacolele care îi ies în cale își menține direcția. Mă amuză trecerea ei de la o stare la alta, pe care eu nu o am, și faptul că e haioasă. Acum îți vorbește calm și e drăguță, dar dacă ai apăsat un buton și ai deranjat-o cumva, ai pornit taifunul.

 

Mă pune pe gânduri situația ei, aceea de a fi blocată într-o relație din adolescență, o relație care s-a consumat, lângă un partener de care nu o mai leagă nimic. Mi se pare trist lucrul ăsta, dar e admirabil că poate depăși acest obstacol și își urmează visul, își menține calea.

 

Atunci când am primit rolul, am avut tendința să o judec, la prima mână, dar am căutat să o înțeleg foarte bine.

– Ce amintiri simpatice ai de la filmări?

La filmări a fost relaxant, ne-am distrat mult cu băieții, m-am distrat cu Vlad Logigan care mi-a fost coleg și îmi e prieteni de atâția ani. Una din scenele mele preferate are loc în mașină cu Alex, personajul lui Vlad Logigan, începe cu o stare de calm și zâmbet și dintr-o dată se declanșează balamucul…

 

Replica mea preferată este, fără îndoială, „Am plămânii mici” – toți prietenii care au văzut filmul îmi spun deseori „da, știm, ai plămânii mici”. Am trăit multe întâmplări amuzante la filmări. La un moment dat veneam de la costume, mă îndreptam spre cadru, eram singură pe stradă, noaptea, gătită pentru scena cu Revelion, și mi s-a blocat tocul între dale. A fost haioasă situația, m-a amuzat.

– Cum este filmul VISUL pentru tine?

VISUL pentru mine este ca un carusel, un amalgam de emoții, este o comedie cu substanță. L-am văzut de mai multe ori și de fiecare dată îl redescopăr și văd lucruri la care prima oară nu am fost atentă și care mă emoționează, mă și distrează.

 

Dintre temele filmului, pentru mine cea mai intensă e cea privită din prisma personajului meu, referitoare la relație, dar e la fel de intensă și cea a băieților din pușcărie.

 

Sper ca oamenii să vină să vadă VISUL la cinema. Într-o oarecare măsură, visul nostru e și al vostru, nu ai cum să nu te regăsești în film.

– Care e cel mai mare vis al tău?

Unul dintre visurile mele este să joc într-un musical. Poate și personajul meu din VISUL își dorea asta.

Articole similare

Scriitor în pandemie: Ciprian Măceșaru

Jovi Ene

Primăvara literară 2021 la Editura Pilot Books (interviu cu Bogdan Ungureanu)

Jovi Ene

VISUL – o comedie ce dezvăluie o parte din culisele vieții de actor – se lansează în cinematografe în luna decembrie!

Jovi Ene

Leave a Comment

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult