Filme Filme americane

Țintind prea jos: The Interview (2014)

The Interview (2014)
Regia: Evan Goldberg, Seth Rogen
Distribuție: James Franco, Seth Rogen, Randall Park

Am ales acest film ca divertisment de sfârșit de an, pentru că eram curios în legătură cu comedia ușoară care a creat un mare scandal în jurul ei. Poveștile legate de lansarea întârziată și disputele după ce „The Interview” („Interviul”) au avut premiera în 2014 sunt mai interesante decât filmul în sine.

Văzând acest film la patru ani după premieră și amintindu-mi întregul scandal la scală internațională care a fost cauzat de acesta ne face să se reflectăm despre schimbările din politică și industria filmului care au avut loc în acest interval destul de scurt. Unele dintre evoluțiile politice în relațiile dintre Coreea de Nord și Statele Unite în acești ani nu puteau fi imaginate nici chiar de scenariștii cei mai creatori de la Hollywood și, ca urmare, unele dintre temele filmului sunt depășite de evenimente. Pe de altă parte, tendințele moraliste de la Hollywood sunt mai puternice astăzi decât acum patru ani și mă îndoiesc că unele dintre glumele din film ar fi ajuns pe ecran în industria cinematografică mai ‘corectă politic’ din 2018.

Premisele „Interviului” au potențial, cu prezentatorul TV de emisiuni de senzație (James Franco) și producătorul său (Seth Rogen) care sunt recrutați de CIA pentru a pătrunde în țara ermetic închisă și a încerca să-l asasineze pe liderul său. Există mult potențial comic în contrastul celor doi americani care trăiesc un stil de viață foarte „decadent” și întâlnirea lor cu realitățile (false sau adevărate) ale țării comuniste, în conflictul culturilor și în erorile de traducere între limbi și percepții. Acesta este teritoriul în care Sacha Baron Cohen a făcut minuni, dar regizorii Evan Goldberg și Seth Rogen par să nu fi vrut niciodată să depășească comedia vulgară, cu foarte puține sclipiri, mai ales verbale.

Rezultatul este o parodie care reușește să extragă câteva râsete, dar nu poate susține ritmul comic pe întreaga durată a filmului, devenind aproape ridicolă spre sfârșit. Abordarea satirică funcționează mai bine atunci când se ocupă de industria televizată americană, este clar că ei cunosc materialul acesta mult mai bine decât realitățile și personajele coreene descrise prin stereotipuri superficiale. Actorii James Franco și Seth Rogen sunt rezonabil de amuzanți. „Interviul” ar fi putut fi un film mult mai bun, dar producătorii și echipa lor au țintit prea jos din toate punctele de vedere. Câțiva ani după ce a fost făcut filmul pare deja, din mai multe motive, învechit.

Nota: 5/10

Articole similare

Tortured for Christ (2018) – Torturat pentru Hristos

Andra Avram

Telenovelă și thriller: „Enigma camerei 622”, de Joël Dicker

Dan Romascanu

Bătrânețe și horror: X (2022)

Dan Romascanu

Leave a Comment

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult