Filme Filme americane

The Nanny Diaries (2007)

The Nanny Diaries (2007) – Jurnalul unei dadace
Regia: Shari Springer Berman, Robert Pulcini
Actori: Scarlett Johansson, Chris Evans, Laura Linney, Paul Giamatti, Alicia Keys

Am vazut filmul acum aproape doi ani si reiau aici considerentele de atunci ca raspuns la articolul Deliei despre cartea cu acelasi nume: “E bine din cand in cand sa vezi si o comedie romantica. Chiar daca nu este un film care sa te multumesca pe deplin, este relaxant si merita sa fie urmarit intr-o dupa-amiaza de sambata sau de duminica, alaturi de familie si cu o punga de floricele in brate.

Bona si copilul

Este vorba despre o studenta – Scarlett Johansson care se angajeaza ca dadaca a unei familii foarte bogate..trebuie sa le satisfaca orice capriciu dominatorului Domn X si rautacioasei Doamne X. Tot aici isi intalneste si iubirea, in persoana lui Chris Evans. Povestea de dragoste este simplista, filmul centrandu-se pe drama unei familii americane bogate, in care barbatul munceste mult prea mult, iar femeia se concentreaza pe caritate si intalniri feministe, copilul fiind cel traumatizat si lipsit de dragoste. Nanny incearca sa impace toate acestea si totul se termina cu acelasi obisnuit happy-end (“Everybody loves a happy ending”).

Interesanta si vocea din spate care face o paralela interesanta a familiei X cu antropologia familiei americane…iata cum incepe filmul:

Putin romantism

“Creşterea copiilor în lume cunoaşte o mare varietate de obiceiuri şi moravuri. Dar poate cele mai ciudate modele sociale se găsesc în mica comunitate de pe insula Manhattan. Locuitorii regiunii numite Upper East Side au cel mai prosper, dar totuşi cretin sistem social de pe planetă.
După ce se împerechează cu succes si produc moştenitori, bărbaţii sunt adesea distanţi şi neimplicaţi, lăsându-şi femeile să vâneze, să culeagă şi să gătească pentru familie.
Totuşi, mamele descurcăreţe din Upper East Side au mult timp să participe la o gamă largă de activităţi cu specific sexual. Acestea includ mutilare corporală, meditaţie sacră… chiar şi ritualuri de înfometare.
Ceea ce ne aduce la creşterea copiilor:Cine se ocupă de fapt ?
În Africa, există o zicală…
“E nevoie de un sat ca să creşti un copil.”
Dar pentru tribul din Upper East Side, ajunge o persoană…bona.”

E relaxant, deci vizionare placuta!!!

Nota: 8/10

Articole similare

Ender’s Game (2013)

Delia Marc

Arsenic and Old Lace (1944)

Jovi Ene

3+1, de Bogdan Hrib

Jovi Ene

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult