Filme Filme romanesti

Tati part-time (2024). O comedie amuzantă despre capcanele parentingului modern

Tati part-time (2024)
Regie: Letiția Roșculeț
Actori: Alex Bogdan și Eva Măruță

Una dintre veștile bune ale anului trecut a fost sosirea cinematografului Happy Cinema în Chișinău. Acest lucru mi-a confirmat probabilitatea că vom avea mai mult filme românești pe marile ecrane din Republica Moldova, ceea ce, în mod clar, va șterge orice urmă de diferențe culturale. 

Până una-alta, am ajuns să văd comedia „Tati Part -Time”, în regia Letiției Roșculeț, cu Alex Bogdan și Eva Măruță în rolurile principale. Bun, trebuie să deschid o paranteză pentru că am văzut scandalul cu nepo baby și cu acuzațiile aduse familiei Măruță. Adevărul e că Eva chiar a intrat onest în rolul de copil căzut pe capul unui adult din senin. Nu a jucat la performanțe de autor profesionist, dar nici nu a fost sub așteptările mele față de un copil. Ceea ce scapă publicului e că fiecare dintre noi ar asigura viitorul propriului copil, mai devreme sau mai târziu. Să lăsăm, zic eu, ipocrizia și să ne bucurăm de o comedie destul de cinstită, față de alte apariții de până acum. 

Pe scurt, Iustin e un afemeiat, cu minte de adolescent în corp de adult. Acesta se zbate între nopți cu petreceri și munca de avocat pe care o are. Nu are grija zilei de mâine și pare că tot ce îi trebuie e porția bună de distracție pe care și-o asigură alături de domnițe alese pe sprânceană. Până într-un moment, când devine bona de nevoie a unei fetițe de 8 ani. 

Făcând abstracție de unele glumițe neinspirate, pot să vă spun două lucruri: 

  1. Este filmul cu cel mai tare product placement (aka publicitate) din câte am văzut. Felicitări echipei de marketing; 
  2. Este cea mai bună satiră la adresa parentingului modern, o sumă de acțiuni și metode de educație care par să fie atât de bizare, undeva la limita hilarului. 

Trebuie să mai fac o mențiune: e un film de divertisment, deci setați-vă așteptările pentru o peliculă ușoară, frumos filmată, dar fără substraturi foarte intense. Am citit, de pură curiozitate, câteva comentarii despre calitatea filmului, dar haideți, dragi cititori, să fim onești cap-coadă: nu toți urmăresc Tarkovsky seara, după o zi de job full time. 

Dacă vreți să vedeți un film ușor, fără pretenții, să zâmbiți pe marginea ideilor de parenting fixiste sau să vedeți cum un copil vă poate da, la propriu, lumea peste cap, atunci „Tati Part – Time” este exact ce căutați.

Nota: 6/10

Articole similare

Un sequel prea mult: Borsalino and Co. (1974)

Dan Romascanu

English Vinglish (2012)

Andreea Andrusca

Only God Forgives (2013)

Delia Marc

Leave a Comment

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult