Filme Filme americane Recomandat

Scoop (2006)

Scoop (2006) – Bomba zilei
Regia: Woody Allen
Distributia: Scarlett Johansson, Woody Allen, Hugh Jackman

Dupa ce am facut (si inca fac) o adevarata cura de Woody Allen in ultima perioada, m-am gandit sa revad si un film de-al lui mai recent, care mi-a placut la prima vizionare, Scoop, pentru a intelege mai bine cum a inceput marele cineast american si mai ales cum au evoluat filmele lui de-a lungul timpului. Gustul pentru Allen este in continuare bun, dimpotriva personajul sau nu mai este cel principal, ci lasa locul, pe de o parte, celorlalte personaje mai importante, pe de alta parte, lasa locul unei povesti care curge lin, frumos, inchegat, pe alocuri palpitant si total neprevazut. Un film cu elemente de magie, cu o alura politista pronuntata, dar si un film de familie, despre un tata care nu a avut niciodata o fiica si o fiica ce si-a dorit mereu o relatie normala cu cineva mai in varsta, care sa o sfatuiesca despre cararile vietii.

Sondra (Scarlett Johansson) este studenta la jurnalism aflata pentru o scurta vreme la Londra si care descopera din intamplare rezolvarea unei adevarate enigme politiste: identitatea Criminalului cu Tarot. Indiciile sunt putine si neconvingatoare: in primul rand, cheia i-a fost marturisita de un ziarist mort, in timpul unui spectacol oarecare (a se traduce „trucat”) de magie; in al doilea rand, indiciile duc spre Peter Lyman, un important om de afaceri, cu sange nobiliar, bine educat si simpatic, omul despre care nu se crede niciodata nimic nou si perfect pentru ca o tanara frumoasa ca Sondra sa se indragosteasca de el.

Sondra nu are decat sa se alieze in cautarea adevaratului criminal cu omul care i-a provocat aceasta descoperire: Sid Waterman isi castiga existenta ca magician si nu doreste nicio implicare in toata povestea. Cu timpul, nu se mai poate desparti de Sondra si devin „tata si fiica” (cel putin, pentru ceilalti), iar aventura lor poate continua. Un film care m-a impresionat si pentru faptul ca actiunile nu sunt previzibile: cunoastem foarte tarziu care este adevaratul criminal, motiv pentru care actiunea politista nu este una obisnuita, este plina de neprevazut si de momente frumoase si comice, in acelasi timp.

Interpretarea este una de calitate in acest film. Hugh Jackman este superb in rolul lordului gentleman si se potriveste foarte bine cu Scarlett Johansson, ce parea in anii 2000 noua actrita perfecta pentru regizorul Woody Allen. Nu este in mod clar cel mai bun film al lui Allen, insa este unul usor de digerat si o comedie light, fara a fi in acelasi timp un succes comercial, pentru ca spectatorii din ziua de azi aprecieaza niste comedii de-a dreptul imorale si indecente.

Nota: 8.5/10

Articole similare

Baked-in romantism – Les Olympiades: Paris 13e (2021)

Carmen Florea

Un cântec de dragoste: As Vozes do Fado (2017)

Dan Romascanu

The Campaign (2012)

Delia Marc

4 comments

Josephine 1 septembrie 2011 at 12:54

Mi-a plăcut şi mie, mai ales pentru o intrigă foarte bine construită şi un umor debordant şi inteligent. Asta m-a determinat să-l vizionez de câteva ori când a mai fost dat şi la TV, în lipsă de alte opţiuni care să depăşească, din diferite puncte de vedere, calitatea acestuia. 🙂

Reply
Jovi 5 septembrie 2011 at 17:04

Intr-adevar, este un film de calitate. Pe care si eu l-am vazut a doua sau a treia oara…

Reply
Rontziki 4 septembrie 2011 at 16:48

Mi-a plăcut Scoop, ceva mai Woody Allen decât ultimul, Midnight in Paris 🙂 Plus că sunt leşinată după Hugh Jackman 😀

Reply
Jovi 5 septembrie 2011 at 16:55

Inca nu am vazut Midnight in Paris, dar e pe lista scurta! 😀

Reply

Leave a Comment

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult