Filme Filme europene Recomandat

Sammy’s Adventures: The Secret Passage (2010)

Sammy’s Adventures: The Secret Passage (2010) – Aventurile lui Sammy: Pasajul secret 3D
Regia: Ben Stassen
Scenariul: Domonic Paris
Voci: Yuri Lowenthal, Melanie Griffith, Isabella Fuhrman
Muzica: Ramin Djawadi

Un film care reuseste sa incante datorita simpaticilor eroi – broscutele testoase Sammy, Ray, Shelly, Rita, Vera – dar si motanul Fluffy si stapana acestuia Snow, datorita mesajelor frumoase care ar trebui sa conduca determinant umanitatea: prietenia, iubirea, curajul primilor pasi in lume, instinctele bune care conduc spre decizii bune, datorita tehnologiei 3D care ofera spectatorului plonjarea perfecta in fabuloasa lume a oceanelor Terrei si nu in ultimul rand, datorita coloanei sonore inspirate, cu piese originale apartinand lui Ramin Djawadi si cu alte melodii ale unor muzicieni cunoscuti: Across The Universe (Beatles), California Dreamin’ (The Mamas and Papas), Love Will Find A Way (Mishon), Ain’t No SunShine (Michael Jackson), Love Today (Mika), You Are Not Alone (Matt Mahaffey), Exploring The Sea (Ramin Djawadi), etc – (pe care le puteti downloada si asculta de la adresa de aici).

Sammy

Din pacate insa, cel putin pentru mine, exista ceva stangacie in derularea povestii si asta inca de la debutul ei. Momente care treneaza, momente insuficient explicate – mai ales atunci cand este cazul prezentarii si dezvoltarii problematicii ecologice pe parcursul unei jumatati de secol. Spectatorii pot fi in egala masura maturi, dar si copii – si pentru acestia din urma, macar, era necesara o anume apasare explicita asupra actiunilor de protectie angajata a oamenilor fata de fauna Terrei. Pentru ca e bine sa ducem copiii la acest film, chiar daca va trebui sa le explicam ceva mai mult din poveste.

Dar, revin si spun, ca mi-au placut enorm multe secvente din lumea uimitoare a oceanului, mi-a placut modul de daruire a personajelor-broscute cu caracteristici umane pline de caldura si umor. Bine conturat motanul Fluffy, extrem de simpatic Ray, testoasa uriasa, un tip impulsiv, parelnic superficial, usuratic “asa – ca baietii”, dar prieten loial, sprijin si nadejde pentru Sammy de-a lungul unei lungi si aventuroase vieti si bineinteles micutul Sammy, de la puiutul neputincios, dar determinat sa supravietuiasca – pana la tanarul indragostit in cautarea alesei sale si pana la postura de bunic calauzindu-si nepoteii abia iesiti din oua. Cercul vietii! Cerc in care ne invartim cu totii, oameni si animale si fiecare si omul si animalul isi are locul sau, cu respect si determinare reciproca.

Nota: 7/10

Articole similare

Un menuet de pe litoral: Lola (1961)

Dan Romascanu

Ensemble, c’est tout (2007)

Jovi Ene

Celebutantele, de Amanda Goldberg si Ruthanna Hopper

Delia Marc

2 comments

Leave a Comment

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult