Filme Filme americane Recomandat

Peacock (2010)

Peacock (2010)
Regia: Michael Lander
Actori: Cillian Murphy, Ellen Page, Susan Sarandon

Puteti cumpara DVD-ul acum, de pe Provideo.ro

Cillian Murphy, interpretul principal in dublu rol din acest film, este cel care, alaturi de un scenariu bine adaptat si modern, aduc adevarata savoare a unui thriller care pare inspirat din Hitchcock si depaseste aproape orice film cu subiect asemanator al zilelor noastre. Actorul are o interpretare memorabila, reusind sa se transpuna cu mare talent, pe rand, intr-un functionar de banca timid si incuiat, tacut si temator si apoi in sotia lui, o femeie care are mare grija de sotul ei, care isi ofera ajutorul persoanelor nevoiase din jur si este extrem de sociabila.

Susan Sarandon si El

Ceea ce este interesant inca de la inceput este ca cele doua personalitati nu sunt cunoscute si recunoscute una de catre cealalta, ele isi resping reciproc actiunile, chiar daca accepta existenta lor. In linistitul orasel Peacock, John Skillpa duce zilnic aceasta viata dubla, fara ca nimeni sa nu o stie, fara ca cineva sa o banuiasca. El castiga destui bani, muncind intr-un birou intunecat si facand orice ii cere seful sau, directorul bancii locale, ii ascunde apoi intr-o caseta de banca si tine socotelile pe un carnetel, pe care il ascunde sub scara. Ea (Emma) sta ascunsa in casa pentru a nu o zari nimeni niciodata, ii pregateste micul dejun, dupa care urca in camera si se schimba in hainele lui.

Susan Sarandon si Ea

Nimic nu pare a schimba aceasta ordine, pana la aparitia unui eveniment nepravazut (trebuia sa apara si acesta, nu?): un tren deraiaza si un vagon ajunge in chiar curtea lor, chiar cand Emma se afla afara si intindea rufele. Din acest moment, existenta sa este cunoscuta si personalitatea dubla isi reliefeaza si mai mult pregnanta, sunt dezvaluite diferentele, calitatile si defectele fiecareia. Introducerea in scena a unor noi personaje – Maggie (interpretata de talentata Ellen Page) si fiul sau – confera si dramatismul necesar si da un sens mai concret existentei lui John.

Ellen Page

Mesajul principal al filmului se invarte in jurul luptei cu propria personalitate, cu propriul eu, fiecare din oameni fiind pusi in fata unor alegeri si unor oportunitati, la care deseori suntem nevoiti sa ne contrazicem cu propriile ganduri sau conceptii.

Michael Lander reuseste aici transpunerea in scena a unor astfel de conflicte interioare, conflicte care apar in personajul principal din cauza unor traume suferite in copilarie si nu numai (sa nu uitam ca si copilul sau si indepartarea de Maggie a fost impusa din afara!), moartea mamei sale marcandu-l la fel de mult. Un thriller inteligent care trebuie urmarit.

Nota: 7.5/10

Puteti cumpara DVD-ul acum, de pe Provideo.ro

Articole similare

The Lion in Winter (1968): Săptămâna Peter O’Toole

Andreea Andrusca

Revista presei culturale (28 noiembrie – 4 decembrie 2014)

Jovi Ene

The Last Waltz (1978)

Jovi Ene

Leave a Comment

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult