Filme Filme americane Recomandat

King Arthur: Legend of the Sword (2017)

King Arthur: Legend of the Sword (2017)

Regia: Guy Ritchie
Distribuţia: Charlie Hunnam, Jude Law, Astrid Bergès-Frisbey, Djimon Hounsou, Eric Bana, David Beckham

Citind titlul, gandul ne poate duce la un film cu cavaleri neinfricati, domnite fragile, sabii miraculoase and co. Insa ceea ce s-a nascut dintr-o legenda medievala este un film cu elefanti posedati, despre un rege gasit pe apa si crescut intr-o casa de toleranta, o productie presarata cu arte martiale, slang, efecte speciale si o coloana sonora demna de un blockbuster.

Desi contine elemente care definesc stilul lui Guy Ritchie (anticiparea actiunii de catre un personaj, momente de dialog incrucisat – dificil de urmarit, scene de lupta in care un slow-motion este precedat de o derulare rapida a cadrelor, etc), King Arthur nu are nici umorul lui Snatch, nici coerenta din Sherlock Holmes si nici rafinamentul lui Man from UNCLE. In schimb, ne da senzatia ca regizorul a filmat multe secvente pe care apoi le-a comprimat (uneori cu dificultate) prin jump cut si elipse.

Daca tehnicile narative nu sunt punctul forte al filmului, personajele reusesc sa amuze si sa sprijine povestea. Charlie Hunnam joaca un Arthur cu simtul umorului si inima de aur (poate pentru a echilibra fizicul de rugbyst), Magul (un personaj care ar putea avea mai multa complexitate) aduce mister si tensiune, iar Jude Law face probabil cel mai bun rol al filmului, credibil si uneori intens.

Un capitol la care filmul exceleaza il reprezinta efectele speciale. Scenele de lupta sunt impresionante, iar in spatele unor secvente poti doar sa intuiesti efortul unei armate (nu a regelui Vortigern ci a Warner Bros. and co).

Desi nu reuseste sa se ridice la inaltimea asteptarilor (in ciuda unui buget de 175,000,000 $), ultimul film al lui Guy Ritchie ne ofera, prin finalul deschis, speranta unei continuari in care scenariul si montajul sa conteze mai mult decat efectele speciale.

Nota: 7/10

Articole similare

Un film, două păreri: Trois Couleurs: Blanc (1994)

Dan Romascanu

Diferențele care ne aduc împreună: Nuntă în Basarabia (2009)

Dan Romascanu

Laissez-passer (2002)

Dan Romascanu

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult