Carti Carti pentru copii

Cărți pentru copii: Sofia și melcul ei, de Dick King-Smith

”Sofia și melcul ei”, de Dick King-Smith
Ilustrații de Hannah Show
Editura Nemi, București, 2017
Traducere din limba engleză de Cristina Nan

V-am mai spus în cadrul acestei rubrici că îmi plac volumele personalizate, cele care vin de la editură cu mesaje și mici cadouri pentru mine și pentru băiatul meu. Printre cei mai atenți la aceste dorințe ale cititorilor sunt cei de la Editura Nemi (mulțumiri, Laura Câlțea!), care, de data aceasta, mi-au trimis acest simpatic volum însoțit de o cartolină și de un melc făcut din hârtie. În domeniul atât de dinamic al cărților de hârtie, eforturile de a intra pe piață și a reuși ale Editurii Nemi sunt într-adevăr încununate de succes, titlurile, grafica și varietatea fiind meritorii.

Sofia este o fetiță isteață, care iubește foarte mult animalele și învață totul despre ele direct din natură, nefiind încă la școală. Într-o zi, după o mini-lecție a tatălui lor, Sofia descoperă un melc simpatic și mic, ce devine noul preferat al ei:

”În spatele primei pietre după care s-a uitat, se afla un melc micuț, care părea că o așteaptă. Era complet diferit de cel cu inițiala M roșie și de cel cu inițiala M albastră. Era foarte mic, nu mai mare decât degetul mijlociu al Sofiei, și avea o culoare gălbuie ca untișorul.

În timp ce fetița se uita la el, melcul a întins capul, și-a scos cele două cornițe și a început să se târască foarte încet.” (pag. 11)

Îmi place de Sofia pentru că, la doar patru ani, are o pasiune și chiar un țel în viață, dorința de a deveni fermier, de unde iubirea pentru animale și micile șicane pe care le are mai mereu cu frații săi mai mari (cu doar doi ani) sau cu părinții.  Visul ei este să își întemeieze o fermă după școală și, când va veni vremea, speră ea, se va înconjoara de animale cu nume simpatice precum Aprilie și Mai (găini), Pojar (porc) sau Sforăilă (ponei).

Și pentru visul ei de viitor, deschide o pușculiță, unde ”cotizează” toată lumea, fie că vorbim, de exemplu, de frățiorii săi, fie că vorbim de simpatică mătușă Alice. În plus, începe să aibă grijă de animale mici (cum ar fi gândacii de lemn), cărora le face mici locuințe și le dă de mâncare cu atenție și responsabilitate. Totul este amuzant și inteligent, iar când primul an de școală de apropie, Sofia inventează tot felul de avantaje și dezavantaje ale mersului acolo, încât mai să o înțelegem și să o scutim de această corvoadă.

Cărțile cu Sofia, scrise de Dick King-Smith, alcătuiesc acum o serie la Editura Nemi – ”Aventurile Sofiei”, care merită citită cu atenție, răsfoită și dăruită copiilor voștri. În mod sigur, se vor simți foarte apropiați de isteața Sofia.

Puteți cumpăra cartea: Editura Nemi/Libris.ro/Elefant.ro.

Articole similare

Neverland, de Radu Găvan

Jovi Ene

Prin blogosfera cinefila (17 – 23 martie 2014)

Jovi Ene

A Christmas Carol (2009)

Jovi Ene

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult