Recenzii filme si carti

Recenzii despre filme si carti

High Society (1956)

Articol publicat de Jovi pe 16 August 2010
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 7.0/10 (3 votes cast)

High Society (1956) – Inalta societate
Regia: Charles Walters
Actori: Bing Crosby, Grace Kelly, Frank Sinatra, John Lund, Louis Calhern, Louis Armstrong

Puteti cumpara DVD-ul acum, de pe Provideo.ro.

Sunt rare momentele in care pot spune ca un film este perfect, ca mi-a placut in mod deosebit, ca nu ii pot aduce multe critici. Pot spune aceste lucruri despre High Society, un film siropos, fara indoiala, nu o capodopera a cinematografiei, dar care emotioneaza orice persoana sensibila, are in distributie actori si cantareti valorosi si depaseste ideea unui simplu musical al anilor 40-50 prin aplecarea spre sentiment si motivul dragostei si al increderii in sine si lipsa dansurilor si a unei coregrafii construite minutios. Muzica face aici parte din viata.

Povestea nu este extraordinara, insa scenariul si regizorul o construiesc deosebit de frumos si, desi nu este un film de mister sau de aventura, subtila, greu de prevazut pe parcursul celor 107 minute. Au fost, de altfel, clipe in care mi-am dorit ca povestea sa aiba un alt final (poate si din cauza simpatiei mele pentru Frank Sinatra). Este vorba de o femeie care nu este indeajuns de decisa sa se casatoreasca a doua oara, cu un barbat prea serios, dar suficient de bogat si de cumsecade. Competitia in jurul ei devine acerba, iar pentru ea este o situatie deosebit de dificila: fostul sot este prin preajma, atras de iubirea pe care nu a uitat-o, viitorul sot incearca sa il indeparteze si, din senin, apare si un reporter al unui ziar de scandal care pare a-si gasi in ea iubirea vietii lui.

High Society

Ea va reusi pana la urma sa se dumireasca si asupra alesului inimii ei, dar mai cu seama isi recastiga increderea in sine, pierduta de mult, cei apropiati considerand-o deja o persoana fara inima si mereu nemultumita de ceea ce se petrece in jurul ei. Este ultimul rol al frumoasei Grace Kelly, inainte de a parasi lumea filmului si a deveni Printesa Grace a statului Monaco. Este la fel de superba, simpatica si enigmatica, iar scenele in care isi schimba rochii impresionante sau se dezbraca pentru a sari in piscina sunt memorabile.

Nu trebuie uitati nici interpretii celor doi principali pretendenti (pentru ca, sa fim sincer, viitorul sot-George pare a nu avea nicio sansa de la inceput), Bing Crosby si Frank Sinatra. Rolul lor este de a impresiona mai ales prin muzica lor, cu vocile lor deosebite, primul un tipic american de succes, cel de-al doilea un cunoscut muzician, ce nu lasa nicio clipa sa nu vibreze frumoasa voce in inima spectatorilor. In final, trebuie sa il mentionez si pe Louis Armstrong, care deschide si inchide filmul, care nu ezita, impreuna cu orchestra lui, sa apara pe parcurs, sa surprinda sau sa faca un duet superb cu Bing Crosby pe melodia “Now You Has Jazz”. Va las in compania unor melodii din acest film, nu inainte de a va recomanda un musical de exceptie-High Society.

Nota: 10/10

Puteti cumpara DVD-ul acum, de pe Provideo.ro.

Îmi place să citesc, pe scurt. Altfel, sunt Project Manager al acestui blog colectiv cultural, unde pasiunea mea pentru cărți și filme se materializează în formă scrisă. Nu am pretenții să știu totul despre această lume, iar pasiunea rămâne pasiune. În rest, vă pot scrie și despre bere, și despre Grecia, despre călătorii sau despre familie. Dar azi n-am chef :)


« »

Un raspuns la “High Society (1956)”

  1. […] more: High Society (1956) | Filme si carti Alte articole RepereTaguri Stiri Filme | Filme Online Cu Subtitrari In Limba Romana […]

Parerea voastra

Ultimul vostru articol

Booking.com

FOTOVIVA - Fotografie de nunta si portret

Fotografie de nunta premiumFotografie de nunta premiumFotografie de nunta premiumFotografie de nunta premiumFotografie de nunta premiumFotografie de nunta premiumFotografie de nunta premiumFotografie de nunta premiumFotografie de nunta premium
Fotografie de nunta premium