Stiri

Una dintre cele mai cunoscute cosplayer-ițe vine în România la Comic Con

Yaya HanCelebra Yaya Han, cunoscută pentru costumele sale la evenimentele de acest gen din lume, va fi prezentă ca invitat la cea de a doua ediție a East European Comic Con care va avea loc în perioada 9-11 Mai la Romexpo București.

Cuvântul „Cosplay” provine de la combinaţia  termenilor „costume” şi „play”, iar activitatea presupune ca o persoană să se costumeze și să intre cât mai bine în pielea unui personaj ales, fie din lumea reală, fie el un personaj imaginar, eroi din filme, cărţi, jocuri video, desene animate etc.

Yaya Han este designer de costume, model și cosplayer având o experiență de peste 15 ani. Până în prezent a făcut peste 250 costume ale unor personaje din animații japoneze, benzi desenate, jocuri video, sci-fi și propriile desene.

Creațiile sale complexe și foarte bine executate au câștigat numeroase premii și aprecieri în SUA, fiind astfel invitată atât ca prezentatoare, interpretă, dar și ca membru al juriului în concursurile de profil a peste 100 de convenții și alte evenimente din toată lumea.

Impactul pe care l-a adus în lumea cosplay-ului a fost atat de mare încat a fost invitată ca membru în juriul emisiunii King of the Nerds pe TBS Network. De asemenea, a participat  în serialul documentar Heroes of Cosplay de pe Syfy TV.

Yaya Han va participa în calitate de invitat de onoare la cea de-a doua ediție a East European Comic Con, alături de alți cosplayeri renumiți. Giada Robin este una dintre aceștia – cosplayer de origine italiană, a fost recunoscută în cadrul CWM (Cosplay World Master) ca artist cosplay reprezentativ pentru Italia.

Concursul de Cosplay este cea mai importantă competiţie a unui eveniment de tipul EECC. Acesta se va desfăşura pe scena principală a Comic Con-ului, iar premiile vor fi pe măsură.

Doritorii se pot înscrie în concurs cu propriile costume, până pe data de 18 Aprilie. Aceștia vor susține pe scena principală o scurtă scenetă sau o prezentare a costumului.

A doua ediție a evenimentului East European Comic Con va avea loc la Romexpo, în perioada 9-11 mai 2014. Printre invitații din acest an se numară actorii de la Hollywood, Jason Momoa, Sebastian Roche, Natalia Tena, artistul Ian Churchill, celebrități online din România – Sector 7 sau Doza de Haș, companii celebre – Riot Games cu scenă proprie pentru cel mai jucat produs de gaming al momentului, League of Legends, dar și distribuitori de film. Vizitatorii de la Comic Con vor putea participa la mai multe avanpremiere mondiale și vor putea interacționa cu decoruri din filme și seriale.

Biletele pot fi achiziționate din rețelele Myticket, Eventim și din magazinele Diverta din țară.

Pentru mai multe informații legate de East European Comic Con 2014 ne puteți contacta la adresa de e-mail: contact@comic-con.ro.

Articole similare

România participă la Festivalul Internațional de Carte și de Literatură “Lumea Cărții” de la Praga, în perioada 14 – 17 mai 2015

Jovi Ene

Câteva știri din lumea culturală românească (4 – 10 martie 2019)

Jovi Ene

Campania naţională TE AŞTEPTĂM ÎN LIBRĂRIE 2014

Jovi Ene

1 comment

codrut constantinescu 31 martie 2014 at 11:07

coplayer-ite?
este in nomenclatorul (…adica in Dex )limbii romane cuvantul asta?

Reply

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult